Férfi kézilabda

2024.04.27. 20:54

NB I/B – A bajnoki címet is megszerezte a Győri ETO-UNI FKC – videón az ünneplés

Öt góllal verte a Szeged U21-et a Győri ETO-UNI FKC a férfi kézilabda NB I/B-ben, ezzel pedig a feljutás után az is eldőlt, hogy bajnokként vált osztályt a győri csapat.

Kisalföld.hu

Érthető a győri boldogság, megvan a bajnoki cím is.

Fotó: ETO UNI FKC/Mekli Zoltán

A Győri ETO-UNI FKC 31–26-ra verte a Szeged U21-et a férfi kézilabda NB I/B-ben, így három fordulóval a vége előtt már biztos bajnoknak tekinthető, hiszen hét pont az előnye a második helyezett Veszpérm U21 előtt, mely egyébként nem juthat fel az élvonalba.

Győri ETO-UNI FKC–Szeged U21 31–26 (14–11)

Győr, NB I/B-s férfimérkőzés, 150 néző. V.: Altmár, Horváth M.

ETO-UNI: Pásztor – Szabó Á. 1, Kathi 6, Bali, Ásványi, Lang 3, Paár 3. Cs.: Varga I. (kapus), Koncz 7, Kurucz 1, Nagy M. 1, Sövegjártó, Takács 4, Radvánszki 2, Szabados 3. Edző: Bencze József.

Az első gólt Lang szerezte, majd a vendégek válasza után Kathi, Paár és ismét Lang volt eredményes, így az ETO már az első percekben háromgólos előnyre tett szert (5. perc 4–1). A vendégek a győri hibákat kihasználva a 15. percre kiegyenlítettek. Pásztor jó pillanatban bemutatott védéséből lendületet szerezve a zöld-fehér fiúk újra előnybe kerültek (23. perc: 11–7). Ezt a 3–4 gólos előnyt sikerült megőrizni a félidő végéig.

A második félidő két vendéggóllal kezdődött, az ETO azonban nem veszítette el a fókuszt. Támadásban Koncz és Takács gólérősen játszott, indításokból pedig Szabados volt eredményes. A félidő közepén volt lehetőségük a vendégeknek közelebb zárkózni, Bencze József időkérése után azonban az ETO újult erővel vágott neki a hajrának, az 56. percre a mérkőzésen először ötgólos volt a győri előny. A mérkőzést és ezzel a bajnoki címet a zsebben érezve a győri szurkolók éltették a „bajnokcsapatot”, és a mérkőzést fergetes hangulatban befejezve szereztük meg az ETO-UNI a biztos bajnoki győzelemhez szükséges két pontot.

Bencze József: – Jól kezdtük, utána azonban belassultunk, nem tudtunk olyan tempót diktálni, amit szerettünk volna. A Szeged sokáig tudott tapadni ránk, a végére azonban sikerült olyan lendületbe kerülni, amellyel be tudtunk biztosítani a győzelmet. Nagyon köszönjük a kilátogató szurkolóknak, hogy hozzásegítettek bennünket a győzelemhez, és velünk ünnepeltek. Van még három mérkőzésünk a szezonban, így folytatódik a munka, hiszen szeretnénk azokat is megnyerni.

A győri csapat így ünnepelte a bajnoki címet:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában