Ökölvívás

2024.03.14. 11:15

Győri szakember lett a magyar szövetség operatív igazgatója

A győri Nagy Zoltánt nevezte ki a Magyar Ökölvívó Szövetség operatív igazgatónak. A GYAC szakosztályának vezetője és egyben edzője elmondta: nagy megtiszteltetésnek tartja a megbízatást.

Szabó Gábor

Nagy Zoltán (középen) a győri klubnál végzett munkájával érdemelte ki a kinevezését.

„Szakmán belülről jött a felkérés, ami úgy vélem, a munkám elismerését jelenti. Örülök, és igyekszem meghálálni a bizalmat. Az biztos, bőven lesz feladat rövid és hosszú távon egyaránt” – kezdte Nagy Zoltán.

Ami a rövid távú célokat illeti, természetesen a párizsi olimpiával kapcsolatos. Jó hír, hogy már három magyar kvótás van, és a közeljövőben van esély, hogy esetleg továbbiakat is szerezzen a magyar csapat.

„Hámori Luca és Kovács Richárd után nemrégiben Philip Akilov is kvalifikálta magát az olimpiára. Azt gondolom, ha azt nézzük, hogy komoly boksznemzeteknek van egy-két, maximum három kvótája, nem olyan rossz a helyzet, sőt, szerintem nem is szabad elégedetlennek lenni. Azt is figyelembe kell venni, hogy az olimpiai súlycsoportok nem egyeznek meg az Eb-k, vb-k súlycsoportjaival, sokkal kevesebben tudnak részt venni a ötkarikás játékokon, alaposan meg van kurtítva a részvétel, világbajnoki helyezettek közül is sokan lemaradnak az olimpiáról. A női mezőny ráadásul még szűkösebb, mint a férfi. Szóval ha hátradőlni nem is szabad, hiszen egy sportember sosem lehet maradéktalanul elégedett, annak lehet örülni, hogy hárman már biztos indulók. Nekik, illetve a még kvótára esélyes sportolóknak a felkészülésén lesz most a hangsúly. Thaiföldön lesz kvalifikációs verseny, és ha ott még további kvótákat tudunk szerezni, az nagy siker lenne” – folytatta Nagy Zoltán, aki a többi feladatáról is beszélt.

„Kiemelt feladatnak tartja a szövetség a verseny- és pontrendszer átalakítását. Tervben van a csapatbajnoki rendszer felélesztése hazai és nemzetközi vonalon egyaránt. Annak idején a nemzetközi Boxing One-sorozattal százhúsz meccs szervezésében vehettünk részt, erre a tapasztalatra mindenképpen támaszkodhatunk. Ezzel párhuzamosan nagyon fontos a médiamegjelenés is, el kell jutni a szurkolókhoz. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a boksz ismét egyre népszerűbb az országban, erre az érdeklődésre kell alapozni” – tette hozzá a sportvezető, aki továbbra is dolgozik a GYAC-nál.

„Nagyon köszönöm a klub vezetőségének támogatását. A munkámhoz minden segítséget megkapok tőlük, enélkül ez nem is menne, hiszen gyakorlatilag már reggel hatkor kezdődik a napom a győri edzéssel, utána átlagban heti háromszor Budapestre utazom, ahonnan aztán jövök vissza Győrbe megint edzést tartani. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Győr régióközpontként működik, így Vasban, Komárom-Esztergomban és Győr-Moson-Sopronban is felelünk az ökölvívásáért. Győrben mintegy hetven gyerek jár rendszeresen edzésekre, vannak korosztályos válogatottjaink. Sokszor az jelenti a gondot, ami persze kellemes probléma, hogy megfelelő minőségű edzéseket tudjunk ennyi sportolónak tartani.

Amit még fontosnak tartok, hogy az országos rendezvényeknek, gondolok itt a bajnokságokra, a csapatbajnoki meccsekre, a nemzetközi találkozókra, Győr is helyt tudjon adjon.

Ehhez minden feltétel adott a városban, ahol tapasztalom, hogy komoly igény van a bokszmeccsekre. Éppen ezért helyben tervezzük, hogy a covid előtti időszakban rendszeresen tartott edzésbemutatókat újra megrendezzük. Egymás ellen tudják a gyerekek megmutatni, mennyit fejlődtek” – mondta végezetül Nagy Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában