Diáksport

2024.03.08. 13:32

Fővárosi iskolákat előzött meg a győri Bercsényi

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Budapesten, a Magyar Sport Házában rendezte éves díjátadó gáláját, melyen a 2023-ban kiemelkedő eredményeket elért sportiskolákat és sportolóit díjazták.

Rózsa József elnök, Kulcsár Róbert iskolai munkaközösség-vezető, Németh Zsolt igazgató, Makrai Balázs elnökségi tag.

Nagyszerű hír, hogy a Győri Szakképzési Centrum Bercsényi Technikum Magyarország második legjobb sportiskolai intézménye lett. 
A győri intézmény tanulói tavaly egyéniben felnőtt országos bajnokságon 8 első, 21 második, 9 harmadik és 14 negyedik, utánpótlás világbajnokságon 1 harmadik, Európa-bajnokságon 1 első, ob-n 34 első, 27 második, 13 harmadik, 24 negyedik, továbbá páros vagy csapatsportágakban mintegy harminc helyezést  helyezést értek el, elsősorban úszás, torna, atlétika, kajak-kenu, küzdő illetve csapat szinten a női kosár- és kézilabda sportágakban.

A győri Bercsényi pedagógusai


„Megsüvegelendő magas szintű munkáról árulkodnak ezek a számok, melynek vannak iskolai belső őrzői és külső partneri segítői. Előbbibe tartozik a sport-testnevelés oktatói munkaközösség, mely az általános képességfejlesztéshez s a megszerzendő elméleti sportedzői szakképzéshez járul hozzá, de a közismereti tantárgyi oktatók specifikus hozzáállása is kell, hogy a tanulók kettős karrier építését - ami programunk elvárt célja is, azaz segíteni az érettségire alapozott szakképzési sporttechnikusi tanulást és élsportra felkészítést -, ki tudjuk szolgálni. Ez módszertani eljárásokat, tantárgyi felkészítéseket, differenciált digitális tananyagok elérhetőségét, menet közbeni iskolai, tanulói részvizsgákat takar, közben biztosítva az edzés és versenylátogatásokat a gyerekek számára. Sportnyelven szólva az előbbiekhez kellő állóképesség kell tanuló és oktató részéről, miközben vannak a külső partneri eredménykovácsoló egyesületek, klubok, ahol a tanulóink sportolnak. Itt ki kell emelnem a GYUSE, a GYAC szakosztályait, a GYVSE, a Serco UNI Győr női kosár-, s az Audi-ETO KC csapatát. Az utóbbi években Magyarország legjobb vidéki Sportiskolája tudtunk lenni, mára sikerült a fővárosi hegemóniát megtörni, s budapesti sportiskolákat legyőzni” – mondta büszkén Németh Zsolt igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában