Női kézilabda

2024.02.16. 07:35

Vanyus Attila jól van és újra dolgozik a Győri Audi ETO KC ügyvezetésében

A győri női kézilabdacsapat legendás elnökénél tavaly diagnosztizáltak rákot. Vanyus Attila szerencsére jól van – jövő hétfőn kapja az utolsó kemoterápiás kezelést –, és újra meccsre jár, dolgozik.

Szabó Gábor

Az év végén készült videós interjúban Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC-t üzemeltető kft. ügyvezetője nyilatkozott arról, hogy arra kéri a csapat, a klub minden szurkolóját, hogy szorítson Vanyus Attilának, a zöld-fehér egyesület korábbi elnökének, akinek több évtizedes munkájának köszönhetően jutott el a győri női kézilabda arra a szintre, ahol most tart. A jelenleg szintén ügyvezetőként tevékenykedő Vanyus Attila ugyanis betegséggel küszködött, de örömmel mondta el lapunknak, hogy már sokkal jobban van.

Vanyus Attila
Vanyus Attila a szerdai, MKC elleni bajnoki előtt köszöntötte Róth Kálmánt, a győri klub utánpótlás szakmai igazgatóját, aki a napokban lesz 65 éves. 
Fotó: gyorietokc.hu

A szerdai, MKC elleni bajnokin is ott volt a szokott helyén a sportvezető, aki vezetőtársaival együtt a napokban 65. születésnapját ünneplő Róth Kálmán szakmai igazgatót is köszöntötte a kezdő sípszó előtt.

„Köszönöm az érdeklődést, jól vagyok, kezeléseket kaptam, ha minden igaz, akkor jövő hétfőn lesz az utolsó kemoterápia – kezdte Vanyus Attila, akinél tavaly diagnosztizáltak rákot. – Szerencsére nem ütött meg annyira ez a kezelés, mint amennyire állítólag másokat megvisel. Saját kocsival jövök-megyek a kórházba, a kórházból.”

Vanyus Attila két műtéten is túlvan

A beavatkozások során kiégették a daganatot, és a CT-vizsgálat alapján úgy fest, szerencsére nincs áttét.

„Ezt követően is lesz kezelés, de másfajta, három havonta kell megkapnom” – tette hozzá a sportvezető, aki nemcsak jár a meccsekre, hanem dolgozik is azért, hogy sikeres legyen a csapat.

„Járok a vezetői értekezletekre, adom a tanácsokat, rendszeresen ki is kéri Endrődi Péter. Persze mindig nem fogadják meg” – mondta nevetve Vanyus Attila, aki reméli, eredményes szezont zár az Audi-ETO.

„Sajnos a két bajnoki vereség miatt az NB I-ben nehéz a dolgunk, illetve az is látszik, hogy nagyon sok csapat felzárkózott, fejlődött, de minden nehézség ellenére bizakodóak vagyunk” – mondta végezetül Vanyus Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában