Sportpolitika

2024.02.27. 13:22

Szócsata után – Elfogadta a győri közgyűlés az idei sporttámogatási rendszert

A győri közgyűlés kedden némi – rövid, személyeskedéstől sem mentes – vita után elfogadta az idei élősport támogatási rendszerét. A döntést szócsata előzte meg a polgármester és az egyik képviselő között.

Kisalföld.hu

A javaslat szerint a sportszervezeti támogatás keretösszege 442 millió forint. Ebből a kiemelten támogatott sportágak (női kézilabda, női kosárlabda, kajak-kenu, női labdarúgás, úszás és parasport) reklámszerződés megkötésével 200 millió forinton osztozik. A pályazati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak) támogatása 100 millió forint. A kiemelten támogatott sportszervezetek létesítményhasználatára 112 millió forint jut, illetve van egy 30 milliós keret is, mely célzottan a kvótát szerzett, illetve arra esélyes sportolók olimpiai felkészülést támogatja.

Többek között az Audi-ETO női kézilabdacsapatát is kiemelten támogatja a város idén is. 
Fotó: gyorietokc.hu

Az egyéb sporttámogatás 15 milliós keretösszege úgy oszlik meg, hogy a fogyatékos sportolókkal foglalkozó sportszervezetek és intézmények számára pályázat útján 4, a szeniorsportra 6, míg a diáksportra, az óvodás sportfoglalkozások és rendezvények támogatására 5 millió forint jut.

Ezzel kapcsolatban nyújtott be Pollreisz Balázs képviselő szóbeli módosítási javaslatot. Ő a 200 milliós összeget 10 millióval csökkentette volna, és ebből a pénzből a fogyatékos sportolók 4 milliós keretét tovább 4 millióval, a szeniorok sporttámogatását további 2 millióval, a diáksportot pedig még 4 millióval megnövelte volna.

Dézsi Csaba András polgármester szerint az olimpia évében egy ilyen döntés nem lenne túl szerencsés, így némi kölcsönös odamondogatás után végül a szóbeli javaslatot nem, az eredetit viszont elfogadta a győri közgyűlés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában