Díjátadó

2024.02.02. 11:10

Rangos sportgálán ünnepelték az év legjobbjait Győrben - Fotók

Átadták Az év sportolója, edzője, csapata díjakat több kategóriában. Ugyancsak ekkor vehette át az életműdíjat Horváth Ferenc és Horváth Ernő a gyirmóti sportélet fejlesztéséért, az infrastruktúra kialakításáért és fenntartásáért, valamint Priskin Tamás tavaly visszavonult válogatott győri labdarúgó-legenda a Magyar Sportújságírók Szövetségének különdíját

Papp Győző

Életműdíjat kapott Horváth Ferenc és Horváth Ernő a gyirmóti sportélet fejlesztéséért, az infrastruktúra kialakításáért és fenntartásáért

Fotó: Csapó Balázs

Nagyszabású gálaestet tartott Győrben a volt zsinagóga épületében a fennállásának 25 éves jubileumát ünneplő Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és a város önkormányzata. Az esemény fővédnöke Dézsi Csaba András, Győr polgármestere volt, díszvendégei pedig dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, akik a díjátadásban is közreműködtek. 

A negyed évszázados jubi­leu­mon különlegességgel kedveskedtek a város sportcsillagainak és a közönségnek. A pódium mögötti fényfalon filmen és fényképfelvételeken megelevenedtek az elmúlt 25 év gálaestjei, díjátadásai és az alapítvány különböző összejövetelei. A relikviák mellett a korábbi több mint két évtized sportolóinak, szakvezetőinek, valamint életműdíjasainak névsorát is megismerhette a közönség. 

Ezúttal a legtöbbször az év sportolójának választott győri világnagyságok is adtak át díjakat a jelen kiválóságainak. Úgymint a 15 alkalommal győztes Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a nyolcszor az év sportolójának választott, hússzoros világbajnok maratoni kajakozó, Csay Renáta és az öt esetben Az év legjobb női sportolója címet elhódító, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó, Görbicz Anita. 

A díjazottak:

Az év női sportolója: 

1. Estelle Nze Minko kézilabdázó, 
2. Bácskay Csenge tornász, 
3. Czéllai-Vörös Zsófi kajakos. 

Az év férfi sportolója: 

1. Kopasz Bálint kajakos, 
2. Mészáros Krisztofer tornász, 
3. Szabó Szebasztián úszó. 

Az év csapata: 

1. Audi-ETO (kézilabda), 
2. SERCO UNI Győr (kosárlabda), 
3. ETO FC Győr (női labdarúgás). 

Egyéni sportágakban az év csapata: 

1. Boros Adrián, Kolozsvári Brúnó (maratoni kajak), 
2. GYAC (női evezős nyolcas), 
3. Ipartechnika (női teke). 

Az év felfedezettje 

lány: Gombás Alíz kajakos; 
fiú: Tamás Gergő kajakos. 

Az év utánpótlásedzője: 

Ta­más Gábor (kajak-kenu). 

Az év edzője: 

1. Kopaszné Demeter Irén (kajak-kenu), 
2. Szűcs Róbert (torna), 
3. Cziczás László (kosárlabda). 

Győr sportjáért életműdíj: 

Horváth Ferenc és Horváth Ernő. 

A Magyar Sportújságírók Szövetségének különdíját Mravik Gusztáv alelnök adta át Priskin Tamás tavaly visszavonult válogatott győri labdarúgó-legendának. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában