Az év sportolói

2024.01.31. 08:54

Jubileumi díjátadó gála Győrött

Kisalföld.hu

Az alapítványi kuratórium tagjai 2023-ban az életműdíjas Pirk Jánossal.

Jubileumi gálaestre készül a fennállásának 25 éves jubileumát ünneplő Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány a városi önkormányzattal karöltve. 
Február 1-jén, csütörtökön 18 órakor Győrött, a Széchenyi-egyetem koncerttermében (a volt zsinagóga épületében) köszöntik Győr 2023-ban legeredményesebb versenyzőit és szakvezetőit. 
A civil szervezet által 25 esztendeje útjára indított „Az év sportolói Győrött” elnevezésű díjátadó keretében ezúttal tizennyolc helyi kiválóságot, együttest, valamint mestereiket köszöntik. Idén is átadják az életműdíjat. 
„Nagy örömünkre a magyar sportvezetés a legmagasabb szinten tiszteli meg a jubileu­­mi gálánkat dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke személyében” – újságolja Pálfalvi Gábor, a kuratórium elnöke. 
Különlegessége lesz a gálának többek között, hogy ezúttal a Győrött az év sportolójának legtöbbször megválasztott sportolók – úgymint a 15 alkalommal győztes Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a nyolcszor az év sportolójának választott, hússzoros világbajnok maratoni kajakozó, Csay Renáta és az egykoron az év felfedezettjének választott, öt esetben pedig Az év legjobb női sportolója címet elhódító, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó, Görbicz Anita – adják át a díjakat a jelen kiválóságainak. 
Az est fővédnöke Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában