Tenisz

2023.11.10. 15:31

A soproni Babos Tímea hat év után tér vissza a Billie Jean King Kupába

Gálfi Dalma (136.) kezd szombaton a belgák ellen a hazaiak első számú játékosával, Greet Minennel (62.) Charleroi-ban a Billie Jean King Kupában.

Kisalföld.hu

Babos Tímea és Babos Csaba. Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Fotó:

    A pénteken megtartott sorsolás alapján szombaton, a második egyéni mérkőzésen Bondár Anna (114.) és Yanina Wickmayer (74.) lép pályára - adta hírül a magyar szövetség közösségi oldalán.
    Párosban Babos Tímeát (177.) és Stollár Fannyt (263.) nevezte Palágyi Miklós kapitány.
    Babos Tímea, aki legutóbb 2017-ben szerepelt a BJK Kupában, a belga újságírók kérdésére elmondta, hogy nem asszisztálni jöttek, győzni szeretnének és ezért mindent megtesznek.
    A fedett, kemény pályán sorra kerülő találkozó a világdöntő selejtezőjébe kerülésért zajlik.
    A belgákkal legutóbb 2016-ban Izraelben találkoztak a magyarok, akkor 3-0-ra kikaptak, de az összesített mérleg 4-2-es fölényt mutat, ugyanis 1966-ban, 1985-ben, 1986-ban és 2015-ben is a magyarok nyertek. A rivális a legutóbbi diadala mellett 1995-ben bizonyult jobbnak, de Belgiumban most először találkoznak majd a válogatottak.

– A válogatott mindig fontos volt számomra, amikor egészséges voltam és hívtak, akkor jöttem, nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek. A legfontosabb, hogy remek a hangulat a csapaton belül, kiváló a közösségi szellem, kezdjük egymást megszokni, ugyan még nem tudjuk, ki fog pályára lépni a hét végén, de az biztos, hogy bárki is lesz az, a csapat teljes enegiájával ott lesz mögötte – nyilatkozta az Instagramon a 30 esztendős klasszis. 

Babos visszatérésének pikantériáját az adja, hogy tavasszal azért távozott édesapja, Babos Csaba a női válogatott éléről, mert a játékosok kifogásolták szigorú, konzervatív edzői stílusát, és jelezték, hogy nem kívánnak vele együtt dolgozni. 

Nem mondanám, hogy afférom volt a lányokkal, Udvardy Panna kivételével mindegyiket edzettem. Viszont volt egy elképzelésem, hogyan szeretném csinálni a szövetségi kapitányi feladatot, ez azonban nem mindenben találkozott a lányok akaratával, én pedig nem szeretnék ott dolgozni, ahol nincs meg az összhang – magyarázta a Blikknek Babos, aki továbbra sem tud megbékélni azzal, hogy az elmúlt években nem tudott olyasmit tenni a lányával, amibe ne kötöttek volna bele. – Bármit csinálunk, az úgysem jó senkinek, ha Timi nyer, akkor béna volt az ellenfél, ha vereséget szenved, akkor ő a balfácán, amikor én valamelyik tanítványommal jó eredményt érek el – mint most Kincses Kolossal Monte-Carlóban mesterversenyt nyertünk –, akkor állítják, hogy azt bárki elérte volna azzal a játékossal, ha meg valami nem úgy sül el, akkor azt hallom, hogyan lehet ilyen hülyére bízni a tehetséget.

 "Hiába a hazai pálya, meglepetést szimatolok a levegőben, mert a belgák messze nem a legerősebb összeállításban játszanak majd, jelen állás szerint két jó játékosuk is távol marad a találkozótól, és ne feledjük, a mi csapatunk sem gyenge. Szóval ez egy nagy sansz a női válogatottnak, hogy bejusson a világdöntő selejtezőjébe" – jósolt a mesteredző a Blikk hasábjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában