Jégkorong

2023.10.30. 10:26

Tíz győri gólra mindössze két válasz érkezett: gálázott az Andersen Ligában az UNI Győr ETO HC

Nem kegyelmezett ellenfelének az Andersen Ligában az UNI Győr ETO HC, mely továbbra is hibátlan teljesít a másodosztályú bajnokságban.

Kisalföld.hu

A zöld mezes győriek magabiztosan győztek.

Fotó: ETO HC/Dr. Németh-Csigai Krisztina

UNI Győr ETO HC–Dél-Budai HC 10–2 (1–1, 3–0, 6–1)

Győr, Andersen Liga-mérkőzés, 220 néző. V.: Dósa, Belák.

ETO HC: Kornakker – Vojnits, Odnoga 1 (5), Madácsi 2 (2), Horváth R. 1, Almási 1 (3). Cs.: Láday B., Vas M., Jábor (1), Csata 4 (1), Makovics, Majoross 1 (2), Csölle, Marth, Kiss M., Shadskii (1). Játékos-edző: Odnoga Mátyás.  

Gsz.: Csata (5., 21., 52., 60.), Almási (37.), Odnoga (40.), Madácsi (41., 57.), Horváth R. (48.), Majoross (60.), ill. Galántai (8.), Szeredi (60.).

Tavalyi két alapszakaszvereségét a Dél-Budai Farkasok ellen szenvedték el a győriek az Andersen Ligában. Ezúttal hamar nyomatékosítani akarták a hazaiak, hogy ellenfelüknek nincs esélye.

Nem is kellett sokat várni az első gólra, Csata Sebestyén engedett el egy váratlan lövést, ami meglepte a vendégek kapusát. Az első harmadban is már érezni lehetett a hazai fölényt, de egy jól megjátszott kontrából egyenlíteni tudtak a Farkasok, a szünetre ezzel az eredménnyel mehettek a fiúk.

A második harmadban rögtön „beköszönt” az ETO HC, Csata eresztett meg ismét egy távoli lövést és szerezte meg második gólját. A játékrész végén kettős emberelőnybe kerültek a házigazdák, amit sikerült is kihasználnunk: jól megjáratott korongot bombázott Almási Márk védhetetlenül a hálóba. Fél perccel a szünet előtt sikerült tovább növelni az előnyt, Odnoga Mátyás a kékvonalról(!) emelt Bozsó hálójába.

A harmadik harmad első percében Madácsi Benedek volt eredményes. Innen pedig nem volt megállás, kinyílt az olló, a mérkőzés utolsó perce pedig igazi „fiesztát” hozott: először Szeredi tudott szépíteni egy szép kontratámadást követően, de fél perccel később Majoross Barnabás csapott le kíméletlenül egy kipattanóra. Itt még nem volt vége, a középkezdésből indított támadásból Csata 4. gólját megszerezve állította be a végeredményt.

Hétfőn már újra komoly kihívás előtt állnak a győriek, akik 18.30 órakor a Gladiators Trencint fogadják EUHL-mérkőzésen a Győri Jégsport Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában