Női kézilabda

2023.10.20. 20:20

Négy MKC- és két Audi ETO-játékos a bővített világbajnoki keretben

A nemzetközi szövetség a honlapján tette közzé a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornára nevezett bő kereteket. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány 34 fős névsorában négy mosonmagyaróvári és két győri játékos került be.

Kisalföld.hu

Albek Anna (6) is szerepel Golovin Vlagyimir keretében.

Fotó: Nagy Gábor

Tomori Zsuzsanna és Planéta Szimonetta biztosan nem lesz tagja a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Tomori és Planéta mellett Kisfaludy Anett, valamint a súlyos térdsérülés után gyógyuló Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepel. Szintén nincs a keretben a Motherson-Mosonmagyaróvárban remek formát mutató irányító, Tóth Nikolett.

A 67-szeres válogatott Planéta – aki legutóbb tavaly októberben, az Európa-bajnoki felkészülés során volt tagja a keretnek, de Ljubljanába, a kontinenstornára nem utazott el – szeptember 1-jén úgy nyilatkozott, készen áll a visszatérésre.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Janurik Kinga, valamint a montenegrói Buducnost Podgoricában kevés játéklehetőséghez jutó Háfra Noémi tagja a keretnek. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, a mérkőzéseken 16-an léphetnek pályára.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

A magyar női válogatott bő vb-kerete

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC), Bukovszky Anna (Vác), Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófi (MKC), Szikora Melinda (Bietigheim, német). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Bietigheim, német), Grosch Vivien (DVSC), Győri-Lukács Viktória (ETO), Kovács Anett (FTC), Töpfner Alexandra (DVSC). Jobbátlövők: Albek Anna (MKC), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikoletta (Gloria Buzau, román). Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Farkas Johanna (Dunaújváros), Kajdon Blanka (Molde HK, norvég), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Simon Petra (FTC), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Bordás Réka (FTC), Faragó Luca (MKC), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (MKC), Tyiskov-Helembai Fanny (Vác). Balátlövők: Háfra Noémi (Buducnost, montenegrói), Juhász Gréta (Kisvárda), Kácsor Gréta (DVSC), Kuczora Csenge (Vác), Kukely Anna (FTC). Balszélsők: Hársfalvi Júlia (FTC), Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román), Márton Gréta (FTC), Petrus Mirtill (DVSC), Szöllősi-Schatzl Nadine (ETO).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában