Lisszabonba utaznak a díjazottak

2023.09.19. 08:54

Egyre rangosabb a Fehér Miklós-díj

Az idén a felnőtteknél egy egykori válogatott kajakos, azóta kiváló sportvezető, míg az utánpótlás sportolóknál egy világbajnoki helyezett úszó kapta meg a díjat.

Kisalföld.hu

A Győri SZC Bercsényi Technikum a sportképzés mellett az országos technikumi rangsorban a több, mint 400 iskola között az előkelő TOP 48. helyen áll. A közlekedési-vasúti-logisztikai, a rendészeti és a gépjármű mechatronikai ágazatokban és szakmairányokban évről évre az ország legsikeresebb iskolái közé tartozik. Ezen eredmények mellett évtizedes hagyományuknak megfelelően most sportolót és a sportban tevékenykedő szakembert díjaztak. A portugál Benfica futballklubbal 2009-ben közösen alapított Fehér Miklós-díjat minden évben az arra érdemes tanulóknak, oktatóknak ítélik oda, vagy a sportkarrier-építő munkát sikeresen elősegítő partneri klub, egyesület képviselője kapja.

 

Az iskola legmagasabb szintű sportelismerése az évek során nagyban felértékelődött, hiszen olyan országosan is elismert szakemberek kapták meg, mint Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó, Vanyus Attila, az Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnöke, Sztanity László kajak-kenu mesteredző vagy Mészáros Sándor, a GYAC tornaszakosztályának vezetője. 

Egykori tanulóink közül Fehér Miklós-díjat kapott Czéllai-Vörös Zsófia világbajnok kajakos, Kószás Kriszta és Sorok Klaudia többszörös országos bajnok atléták, valamint Mészáros Krisztofer, aki bercsényis tanulóként az első nemzetközi érmet szerezte meg a magyar tornasport számára. 

Idén a díjat Ábrahám Csaba, a Győri Vízisport Egyesület elnöke vehette át, aki évek óta támogatja, segíti a bercsényis tanulók kettős karrierépítését. A diákoknak járó kitüntetést Győri Úszó Sportegyesület versenyzőjeként Andor Benedek kapta meg, aki országos bajnoki címei mellett világbajnoki ötödik hellyel is büszkélkedhet és az U23-as Európa-bajnoki válogatott keret tagja.

Az elismerés részeként a díjazottak három napot tölthetnek el Portugáliában, ahol koszorút helyeznek el Fehér Miklós, a kiváló sportoló, a Bercsényi egykori tanítványa emlékére. Az ott tartózkodás költségeit a lisszaboni klub állja, míg a kiutazást az iskolát támogató Vámközvetítő Kft. által biztosított mentori felajánlásából finanszírozzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában