Hajszán Gyula győri győzelmet vár vasárnap

2023.09.19. 10:39

Az ETO előtt itt a lehetőség a feljutásra + videó

Az ETO vasárnap a Haladást fogadja az NB II következő fordulójában. A győri válogatottsági rekorder, Hajszán Gyula mindkét csapat mezét viselte, igaz, a Haliét sokkal rövisebb ideig. A hétvégén győri győzelmet vár a megerősödött ETO-tól.

Papp Győző

Hajszán Gyula. Fotó: Magyar Nemzet Mirkó István (MI)

Hajszán Gyula pályafutása tele van legekkel: az ETO-ból nála többször senki sem viselte a címeres mezt, nem szerzett több bajnoki érmet, a hazai élvonalban kizárólag győri zöld-fehérben szerepelt.
Sopronban született, Újkéren nevelkedett, futballista a Haladásnál lett.

Az iskolai elfoglaltságom miatt Szombathelyen csak nehezen tudtam edzésre járni. Mire kiértem a pályára, már a tartalékcsapat edzése is véget ért. Ilyen körülmények között esélyem sem volt, hogy szóhoz jussak az NB I-ben. Örültem is, amikor a Haladás egy évre kölcsönadott a másodosztályú Soproni SE-nek. Mathesz Imre edzősége idején jól ment a játék. Több csapat is megkeresett, mint kiderült, Kovács Imre vezetőedző Germann Feri bácsival megnézett a Tapolca elleni meccsünkön, amelyen gólt is lőttem. Ők nagyon szorgalmazták a leigazolásomat, én pedig ezek után boldogan írtam alá az ETO-hoz.

Hajszán Gyula 1979-től sok éven át szerepelt győri zöld-fehérben, a Haladás elleni meccsekről egy kivételével  jó emlékei vannak.

Hajszán Gyula. Fotó: Magyar Nemzet Mirkó István (MI)

„Amikor Verebes József Győrbe került, azon az őszön öt-egyre kikaptunk Szombathelyen, utána azonban robogtunk előre, megnyertük a bajnokságot. Amikor a Fradit 4-3-re legyőztük az Üllői úton, utána már itthon, Győrben ünnepeltünk. Az idegenbeli találkozójáról hazafelé tartó Haladás csapata megállt a stadionnál és bejöttek gratulálni. Baráti volt a kapcsolat a két klub vezetői és általában a játékosai között is. Nekem mindig egy kicsit különleges érzés volt Szombathelyen pályára lépni, ám akkor volt igazán jó, ha a meccs végén győztesen hagytuk el a játékteret.”


A két csapat nyugat-dunántúli rangadója mindig nagy érdeklődésre tartott számot, valószínű, így lesz ez vasárnap is. A szomszédvárak csatájára sokan érkeznek majd Szombathelyről, Győrben pedig 2000 alatti nézőszám még nem volt a jelenlegi bajnokságban.

„Az utóbbi időben mindkét csapat megjárta a hullámhegyet és a hullámvölgyet is. Úgy néz ki, most az ETO elindult felfelé. Jó játékosokat igazoltak, vezetik a bajnoki táblázatot,  de a Szombathely is elkezdte gyűjteni a pontokat. Izgalmas, érdekes meccsre van kilátás. Ami a feljutást illeti, az ETO előtt itt a lehetőség. Listavezető, míg a riválisok közül a Vasas, a Honvéd és a Gyirmót is botladozik. Igaz, minden évben van egy meglepetéscsapat, amelyik borítja a papírformát. Vasárnap ETO-győzelmet várok a rangadón” - említette befejezésül a győri rekorder, Hajszán Gyula.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában