Új rendszabályok lépnek életbe

2023.09.15. 15:29

A kiemelt mérkőzések biztonsága az elsődleges Komárom-Esztergomban

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az MLSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatósága és a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatót tartottak a napokban Tatabányán.

Kiss T. József

Khéner László területi igazgató elmondta, hogy hétvégeken 85–90 bajnoki, kupa- és egyéb mérkőzéseket játszanak le a vármegye labdarúgópályáin. A szurkolók nagy többsége szórakozni, szurkolni jár ki a mérkőzésekre. Sajnos néha előfordul rendzavarás is. Ezért és a még nagyobb biztonság érdekében együttműködési megállapodást írt alá 2013-ban a polgárőrséggel és 2014-ben pedig a rendőrséggel az MLSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Igazgatósága. Minden hétvégi bajnoki forduló előtt áttekintik a felek a kiemelt mérkőzéseket és azok egy részén a polgárőrség és a rendőrség is közreműködik a rendfenntartásban. 

Farkas Gábor vármegyei rendőrfőkapitány, Khéner László igazgató, Kancz Csaba társadalmi elnök, Hufnágel Ákos, a fegyelmi bizottság elnöke és Szűcs Ágnes a polgárőrség részéről a sajtótájékoztatón. Fotó: Kiss T. József

Khéner László igazgató bejelentette, minden sportszervezet új pályarendszabályt kap a közeljövőben. Kancz Csaba társadalmi elnök elmondta, hogy a tavaszi idényben öt polgárőr-egyesület kapott MLSZ-támogatást a mérkőzéseken történő közreműködésekért. Az elnök kiemelte, hogy a sportnak nevelő hatásúnak kell lennie és ebbe nem fér bele a rendzavarás. Farkas Gábor dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány tájékoztatójában elmondta, hogy az elmúlt bajnoki szezonban összesen négy mérkőzésen történt garázdaság, emiatt tettek rendőrségi feljelentést. A mérkőzések nagy része rendzavarás nélkül lezajlott. 

Szűcs Ágnes a polgárőrség képviselőjeként megköszönte a Magyar Labdarúgó Szövetség anyagi támogatását. A bajnoki szezonban összesen majdnem száz mérkőzésen voltak jelen a polgárőrök. Hufnágel Ákos, a fegyelmi bizottság elnöke elmondta, hogy az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent a fegyelmi ügyek száma. Néhány évvel ezelőtt ez a szám nyolcszáz felett volt, a 2022–2023-as szezonban az ügyek száma már csak hatszáz volt. A bűncselekmények száma pedig nem érte el az egy százalékot. 

Öt Komárom-Esztergom vármegyei polgárőr-egyesület összesen 360 ezer forint támogatást kapott az MLSZ-től: Sárisáp-Annavölgy, Lábatlan, Bajót, Tokod, Bársonyos. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában