Labdarúgás

2023.08.06. 20:43

Magyar Kupa: hétből eddig két továbbjutó

Hétvégén rendezték a MOL Magyar Kupa 1. fordulóját. A sorozat első köréből a megyei csapatok közül a Csorna és a Mezőörs jutott tovább.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagy Gábor

Teskánd (megyei I. o.)–Csornai SE (NB III) 1–2 (1–1)
Teskánd, v.: Gaál.
Teskánd: Kiss B. – Kiss P., Buzási, Szökrönyös, Csongár, Bakos, Németh N. (Megyesi), Major (Kiss D.), Bedő, Boronyák, Baráth. Edző: Deák Ádám.
Csorna: Ficsór – Füleki, Bolla, Kelemen, Füzi, Tóth A., Kerékgyártó, Ladjánszki (Csikai), Visy, Németh Bence, Németh Balázs (Márton). Edző: Németh Szabolcs.
Gsz.: Csongár (21.), ill. Németh Balázs (18.), Visy (88.).
A Csorna szerzett vezetést, ami után viszonylag gyorsan, büntetőből egyenlített a hazai csapat. A továbbjutás a hajrában dőlt el, Visy Bálint 88. percben, ollózás után szerzett parádés találatával.
Németh Szabolcs: – Meg kellett küzdenünk a külső körülményekkel is – itt gondolok a pályára, időjárásra –, amelyek nagy kihívás elé állították a csapatomat. Gratulálok az ellenfelünknek is, mert nagyon lelkesen, szívósan és ezen a pályán is sportszerűen próbált játszani, de a helyzetek alapján megérdemelten jutottunk tovább.

Bőny-Royal Plast (megyei II.)–Mezőörs (megyei I.) 1–6 (0–4)
Bőny, 300 néző. V.: Kreitl.
Bőny: Járóka I. – Nyári (Varga L.), Schultz, Járóka B. (Nagy M.), Mógor, Zobák, Virág, Bognár (Termeczky), Nép G. (Szalai R.), Horváth L. (Kálóczi), Romos. Edző: Puglits Gábor.
Mezőörs: Varga P. – Böröczky (Rigó), Debreceni, Simon (Roll), Proceller (Nagy K.), Tóth L., Zámbó, Kreicz (Szántó), Venczel (Puzsoma), Végh T., Simigla. Edző: Szekeres Krisztián.
Gsz.: Nép (68.), ill. Kreicz (21., 33.), Nép (28., öngól), Végh (37., 11-esből), Nagy K. (82.), Debrecen (90.).
A vendég Mezőörs már az első félidőben jelentős előnyt szerzett. Szünet után kissé visszavett mindkét gárda, így nem forgott veszélyben a vendégcsapat továbbjutása.
Puglits Gábor: – Számítottunk rá, hogy ennek a mérkőzésnek nem mi leszünk az esélyesei, ám lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk, de ez ennyire volt elég.
Szekeres Krisztián: – Szeretnénk a sorozatban minél tovább eljutni, ez a mérkőzés volt az első felvonás. Sikerült hoznunk a továbbjutást. Ellenfelünknek sok sikert kívánok a bajnokságban.

Lábatlani ESE (megyei I.)–DAC Nádorváros (megyei I.) 5–0 (0–0)
Lábatlan, v.: Mákos.
Lábatlan: Török Dominik – Varga M. (Rozmán), Janusz, Váli, Galba, Budaházi, Király (Szenes), Deme (Mann), Kovács H., Fábián-Nagy, Török Dávid. Edző: Karcagi Pál.
DAC: Kiss A. – Virág, Bodó, Tóth P. (Forgó), Vaganjan (Matyi), Pintér, Kurucz, Szokolics (Csányi), Németh B. (Sopronyi), Szőke, Csonka-Rajky (Gál M.). Edző: Germán Ferenc.
Gsz.: Kovács H. (55., 64.), Janusz (69.), Galba (73., 78.).
Az első félidő enyhe vendégfölényben telt, a szünet után érthetetlen módon teljesen szétesett a DAC, és a hazai csapat tulajdonképpen kidolgozott helyzetek nélkül, a győriek hibáit kihasználva szerezte sorozatban a góljait.
Germán Ferenc: – Érezhető volt, hogy aki az első gólt szerzi, megnyeri a meccset. Mi hibáztunk először, aztán a bekapott találat után totálisan szétestünk. Az egyéni hibáinkkal saját magunkat végeztük ki.

Ásványráró (megyei II.)–Zsámbék (megyei I.) 1–3 (1–1)
Ásványráró, 200 néző. V.: Kondákor.
Ásványráró: Babos – Kengyel (Karácsony), Zalka (Klimenkó), Bartalos (Hegyi), Szombathelyi, Böősi (Szabó R.), Bognár (Zsebedics), Szabó Sz., Horváth B., Pálfi, Zelensky. Edző: Virág Attila.
Zsámbék: Tugyi – Aczél (Sugár), György, Sugár, Papp (Bíró), Áprily (Kósa), Barlangi, Csóh (László), Mártonfi (Magyar), Szakszon, Marticsek. Edző: Bodó László.
Gsz.: Szombathelyi (44.), illetve
Csóh (6.), Bíró (58.), Sugár (92.).
A jó iramú, hajtós találkozón – nagyon gyenge partjelzés mellett – az erősebb csapat jutott a következő körbe. Kár, hogy komoly bírói hibák döntötték el a továbbjutást.
Virág Attila: – Küzdelmes mérkőzésen, egyenlő erők küzdelméből a szerencsésebb csapat került ki győztesen. Mi már annak is örültünk, hogy eljutottunk idáig, ez is nagy siker volt. Gratulálunk az ellenfélnek.

Rábaszentandrás (megyei II.)–Bicske (NB III) 0–2 (0–1)
Rábaszentandrás, 100 néző. V.: Holczbauer.
Rábaszentandrás: Horváth M. – Kalmár B., Kovács G., Lendvai (Szabó M.), Márton, Németh R., Zsédely (Kalmár D.), Enyingi, Völcsey, Tóth Z., Tunner, Pető. Edző: Bagarus Péter.
Bicske: Illés – Lakatos (Gyurácz), Száhl, Savanya (Szalai D.), Varga B. (Gaszner), Fördős, Benke, Hirman, Torkos (Sóron), Molnár A., Vicz (Dankó). Edző: Csordás Csaba.
Gsz.: Torkos (8.), Lakatos (66.).
Színvonalas mérkőzésen a két osztállyal feljebb játszó Bicske megérdemelten nyerte a mérkőzést. A hazai csapat végig összpontosítva játszotta le a kilencven percet.
Bagarus Péter: – Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Az eredmény fényében mindenki, aki pályára lépett, erőn felül teljesített.

A Kajárpéc Herold Trans (megyei II.)–Komárom (NB III) mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt, a találkozót szerdán 16.30 órakor pótolják.

A párharcokból továbbjutó csapatokat a második körben földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportra osztják, azokon belül nincs kiemelés, így bárki játszhat bárkivel. Az élvonalbeli és másodosztályú klubok a 3. fordulóban csatlakoznak a Magyar Kupa küzdelmeihez, akkor a versenyben lévő 64 csapat majd a legjobb 32 közé jutásért játszik. A döntőnek ezúttal is a Puskás Aréna ad otthont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában