Vízilabda

2023.08.02. 17:50

Jelentősen átalakult a női ob I-es GYVSE-UNI Győr kerete

A hosszabb nyári szünetet követően beindult az élet a győri vízilabdásoknál. A női ob I-ben szereplő UNI Győr-GYVSE-nél több változás is történt a keretben, míg a szakmai stáb bővült. A vezetőedző Vogel Zsolt maradt, akinek munkáját Hargitai Attila másodedzőként segíti.

Szabó Gábor

A győriek ob I-es női vízilabdacsapata már megkezdte a felkészülést az új szezonra.

Fotó: Ábrahám Erika

„A két szakember között egészséges munkamegosztás lesz – kezdte Ábrahám Csaba elnök. – Szakmai szeretnénk előrelépni, azzal, hogy két edző dolgozik a lányokkal, jut idő videóelemzésre, egyéni képzések posztok szerint, akár az edzésen belül is. Azért is lesz fontos, hogy minél több munkát végezzen a csapat, hiszen jelentős változások történtek a keretben.”

A távozók listája már végleges. Az egyik legnagyobb veszteség egyértelműen Torma Luca Egerbe igazolása, ám a 2006-os születésű kapus – aki a felnőtt válogatottban is bemutatkozott már – fejlődése szempontjából elengedhetetlen volt a bajnokhoz szerződése. Szintén nem Győrben pólózik tovább Huszti Dóra és Török Dorina, ők ketten a III. kerületben folytatják, Gálicz Zsófia, aki Szegedre igazol. Iskola elfoglaltság miatt befejezi pályafutását Vaszari Julianna és Kurucz Kata, valamint egyéb okok miatt Huszti Vanda is.

A játékosok pótlás folyamatban van. Ami már biztos, hogy Molnár Daniella és Párkányi Réka Egerből hozzánk kerül, a kapuba Szombathelyi Gerdát szerződtettük az UVSE-ből és még egy kapussal tárgyalunk. Biztos érkező Petik Panna a Fradiból és Kenderes Laura a BVSC-ből” – folytatta Ábrahám Csaba, aki hozzátette: minden csapat erősödik, de a 7–8. hely megszerzése az elsődleges cél. Ami változás, jövőre a 10. helyezett már biztosan kiesik, nem játszik osztályozót, így még nagyobb harc várható majd a bennmaradás kiharcolásáért.

Ami az utánpótlást illeti, a lányoknál az országos bajnokságokban szerepelnek a győriek, a gyerek- és serdülőcsapatot Antalóczy Dorka, az ifjúságit Hargitai Attila irányítja.

A fiú országos gyerekbajnokságban szereplő csapat edzője Kutasi Rómeó, a serdülőket, az ifiket, az ob II-es és az egyetemi csapatot Petrovai Márton irányítja. Neki komoly szakmai tapasztalata van, az Eger ob I-es férficsapatának is volt vezetőedzője. A DVL-babycsapatot Debreceni Nóra és Hargitai Attila közösen irányítja, a gyerek III- és IV-bajnokságban szereplő együttest Truszka Levente vezeti. Egyelőre még kérdés, hogy a gyerek II-, I- és a DVL serdülőcsapat kikkel készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában