Hazatért

2023.08.11. 14:39

Hivatalos: A volt ETO-játékos, Kalmár Zsolt az NB I-es Fehérvár csapatába igazolt

A 32-szeres válogatott középpályás, aki meghatározó játékosa volt a Dunaszerdahelyi AC együttesének, kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá - székesfehérvári klub honlapjának pénteki közlése szerint. 

Fotó: fehérvárfc.hu

Kalmár 2017-ben került a DAC-hoz - először még kölcsönben -, amelynek színeiben 148 tétmérkőzésen szerepelt, 47 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. A pályán és a pályán kívül is fontos tagja volt a felvidéki gárdának, az elmúlt idényekben ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot is, az új szezonban viszont kevés játéklehetőséget kapott. Korábban játszott a Győri ETO, az RB Leipzig, az FSV Frankfurt és a Bröndby csapatában.

Juhász Roland sportigazgató a Fehérvár honlapján úgy fogalmazott, hogy a magyar labdarúgást követőknek nem kell bemutatnia Kalmárt, aki évek óta meghatározó tagja a válogatott keretének is. 

"Játéktudását a DAC elleni nyári felkészülési mérkőzésen testközelből is láthattuk, igazi vezéregyéniségként fogta össze társait, nem véletlenül volt évek óta ő a csapatkapitány a dunaszerdahelyieknél. A legjobb korban van, jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, jó példaképként szolgálhat a keret fiatalabb tagjai számára(...) Biztos vagyok benne, hogy az első perctől kezdve nagy erőssége lesz újjáépülő csapatunknak" - hangsúlyozta.

"Juhász Rolanddal többször egyeztettünk, pozitív jövőképet vázolt fel számomra, így hat év után a távozás mellett döntöttem" - idézte a fehervarfc.hu a 28 éves Kalmárt. A középpályás úgy véli, a szlováknál erősebb bajnokságban folytathatja pályafutását.

"Természetesen a válogatottat is figyelembe vettem, amikor a váltás mellett döntöttem, szeretnék továbbra is tagja maradni a keretnek, mert ott is komoly célokért küzdhetünk majd a közeljövőben" - tette hozzá.

„Vannak dolgok az életben, amik nem úgy alakulnak, ahogy a történet szereplői szeretnék. Ilyen a mi esetünk is Zsoltival. A klub az elmúlt években végig mellette állt, a nehéz időszakokban is, és mindent támogatást megadott, hogy újra visszatérhessen a pályára. Az utóbbi hónapok azt mutatták, hogy bár mindketten szeretnénk folytatni az együttműködést, de végül mindkét félnek be kellett látnia, hogy együtt ez már nem megy. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy a klub engedélyezi Zsolt távozását a Fehérvár FC-hez. Nem volt ez egy egyszerű döntés, de beláttuk, hogy a klubnak és Zsoltinak is ez a legjobb megoldás” – kommentálta a transzfert a csallóközi klub honlapján Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában