Negyedikként alakult meg a helyi egyesület

2023.07.13. 11:34

Soproni bowlingosok a hazai nemzetközi verseny dobogóján

Kisalföld.hu

A Magyar Bowling Szövetség a sportág további népszerűsítése érdekében vidéken is rendez versenyeket. Így esett a választás a soproni helyszínre, a városban ugyanis jelentős gyökerekkel rendelkezik a sportág (Magyarországon negyedikként alakult meg a Soproni Bowling Egyesület.).  
Az Allstar Centerben  több napon át tartó nemzetközi versenyen 54-en álltak rajthoz három kategóriában. 
Érdekesség volt, hogy az igazolt és a nem igazolt versenyzők együtt küzdöttek az értékes trófeákért és különdíjakért. 

A szlovákok üdvöskéje, a magyar származású, mindössze 17 éves Barak Dávid rajt-cél győzelmet aratott. Az Európa-hírű játékos ugyan még nagyon fiatal, de már komoly rangot vívott ki magának több nemzetközi verseny megnyerésével. Második helyezett lett a soproniak válogatott játékosa, Pisarsky Erich, míg a harmadik helyre Skobrics Zoltán „dobta be magát”. A 64. évében járó sportvezető pluszban a seniorok versenyét is megnyerte. 
Az amatőr verseny végeredménye végül úgy alakult ki, hogy a profik között legjobb eredményt elért amatőr játékosok lettek a díjazottak. Első helyezett lett Szakár Szilárd (Székesfehérvár), második Pojbics Bendegúz, a soproniak 16 éves nagy reménysége, harmadik Sobor Adrián (szintén Sopron).
A díjátadón Skobrics Zoltán, a magyar szövetség alelnöke megköszönte  a magyar szövetség és Sopron, valamint számos vállalkozó támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában