Teke

2023.06.19. 17:35

Dicséretes győri ezüstérem a Magyar Kupában

kisalföld.hu

Szépen csillog a győri lányok ezüstérme.

Bajnoki arany után kupa ezüst

Újabb sikert könyvelhet el az Ipartechnika Győr SE női csapata, hiszen a hétvégi Sárvár Arénában rendezett Magyar Kupa négyes döntőjében ezüstérem jutott a győri csapatnak. Furcsa lebonyolítású verseny volt, hiszen a csapatbajnokságokban megszokottól eltérően ezúttal csak a csapatpontok számítottak, a szett pontokat nem számították be, és a több ütött fáért sem adtak pluszpontokat. Így is dicséretesen helytálltak a győri lányok, hiszen a győztes fővárosi Rákoshegy csapata mögött két ponttal lemaradva szereztek ezüstöt, megelőzték a Balatoni Vasas és a Ferencváros együttesét.

Egyéni eredmények sorrendben: Domján Tímea 581, Csizmazia Katalin 521, Horváth Sarolta 583, Tóth-Móricz Kata 543, Tóth Katalin 575, Sass Edit 594.

Szuper ligás a Bábolna

Tiszakécskén rendezték meg a Szuper ligába való feljutás osztályozó mérkőzését, amelyen a két NB I.-es csoport második helyezettjei és a Szuper liga jobbik kieső jelöltje vehetett részt. Régiónkból a Bábolna csapata volt érdekelt, akik ezüstérmet szereztek az NB I Nyugati csoportjában, és az osztályozó mérkőzésre is megtartották jó formájukat.

Tóth Zoltán révén jól kezdődött a mérkőzés, de azt követően három gyengébb egyéni eredmény született, végül a hajrában Kovács Antal és a fiatal Szász László remek teljesítménye révén, a csapat nyolc fával megelőzte a Ferencvárost, így jogot szerzett arra, hogy az ősszel – első alkalommal – a Szuper liga küzdelmeiben vegyenek részt.

Egyéni eredemények: Tóth Zoltán 586, Morvai Gábor 532, Balom Sándor (Imre Barnabás) 534, Brázik Tamás 522, Kovács Antal 576, Szász László 585

Végeredmény: 1. Bábolna 3335 fa, 2. Ferencváros 3327, 3. BKV Előre 3212.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában