Válogató

2023.06.18. 13:32

A győri kajakos olimpiai bajnok Kopasz Bálint nem lesz ott az Európa Játékokon

Szegeden rendezték meg a kajak-kenusok második válogatóját, melyen a győri Graboplast VSE több versenyzővel vett részt.

kisalfold.hu

Takács Kincső (hátul, pirosban) úgy érzi, jól ment a közös lapátolás Horányi Dórával.

Fotó: MKKSZ

Közülük a kajak párosok 500 méteres versenyében az olimpiai bajnok Kopasz Bálint, aki tavaly világ- és Európa-bajnoki címet nyert ebben a számban Nádas Bencével, harmadik lett az ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunorral, így eldőlt: nem lesz ott a krakkói Európa Játékokon.

„Nagyon elégedett voltam azzal, amit a döntőben összehoztunk Hunorral. Nem dőlt a hajónk és az erőszintünk is jó volt, de voltak nálunk jobbak. Ez volt az ötödik pályánk együtt, mondhatjuk, hogy éppen a döntőre kovácsolódtunk össze” – értékelt Kopasz Bálint, aki így folytatta: „A következő napokban folytatom tovább a felkészülésemet, az Európa Játékok alatt pedig szurkolok majd a magyaroknak teljes szívemből.”

A kajakos hozzátette: Hüttner Csaba szövetségi kapitány azt mondta neki, talán övé lesz a K I 500 méteres szám az augusztusi világbajnokságon, de ha mégsem így lesz, akkor is készül tovább a megszokott módon.

Jövőre pedig szeretnék kijutni a szegedi Európa-bajnokságra, illetve a párizsi olimpiára. Ha ez sikerül, akkor már boldog leszek

– fogalmazott Kopasz Bálint.

Ugyanebben a számban Erdőssy Csaba a KSI-s Béke Kornéllal Kopaszék mögött a negyedik helyen zárt.

A kenu egyesek 200 méteres távján Rumi Gergő 3., Nagy Zakariás 5. lett, míg K II 1000 méteren Erdélyi Tamás Mizsér Márkkal (Lágymányos) 1., Erdőssy Csaba Béke Kornél (KSI) 2. lett.

A kenupárosok sprintversenyében Takács Kincső szerezte meg a győzelmet Horányi Dóra (UTE) oldalán. Mindössze két egység állt rajthoz kétszáz méteren, az Opavszky Réka, Gönczöl Laura duó ugyan beért Takácsék mögött, viszont pályaelhagyás miatt kizárták őket.

„Sokat nem edzettünk együtt, de nem éreztük ennek hiányát. Nagyon stimmel nekem Dóri evezése, a rajtot leszámítva ez jó pálya volt” – értékelt Takács Kincső, aki C I 500-on 5. helyen ért célba.

Az 5000 méteres távon kajak egyesben Erdélyi Tamás 2., Kolozsvári Brúnó 3. lett.

Az utánpótlás versenyeken Rumi Gergő Molnár Csanáddal (Szeged) nyert az U23-asok C II 500 méteres távján, Nagy Zakariás (C I, ifjúsági, U17–U18, 500 m) második lett.

A maraton Európa-bajnokságra már korábban kvalifikáló Ivancsó Tamás–Nyíri Donát páros ifi K II 1000 méteren 7., Gombás Alíz ifi K I 200 méteren 6. lett.

Tamás Gergő benne ült a K IV 500 méteren győztes hajóban, ezzel pedig már az ifi vb-re készülődhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában