Nem jutottak fel a főtáblára

2023.05.24. 15:30

Roland Garros – Marozsán és Jani is kiesett

A győri kötődésű Marozsán Fábián és a soproni származású Jani Réka is kiesett szerdán a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában.

kisalfold.hu

Marozsán Fábián nem lesz főtáblás a párizsi Roland Garroson.

Fotó: MTI/Ettore Ferrari

A világranglista 115. helyén álló Marozsán hétfői könnyed sikere után szerdán a rangsorban csupán 200. kínai Sang Csün-csenggel csapott össze, aki ellen nem ment neki a játék. Az első játszmában rögtön első adogatójátékát elveszítette a 23 éves magyar, akinek a folytatásban nem volt esélye visszavenni azt, ráadásul 3:5-nél megint nem tudta saját szerváját megnyerni, így a szettet is elbukta. A második játszma lényegesen szorosabban alakult, legalábbis a játék képe alapján, mivel Marozsán saját szerváit egy kivételével könnyedén nyerte, riválisa adogatásainál pedig többször is közel volt ahhoz, hogy elvegye, de öt bréklabdájából egyet sem tudott pontra váltani, míg a kínai egyetlen lehetőségével élni tudott, ami győzelmet és továbbjutást ért számára. A meccs 85 percig tartott.

 

A 18 éves ázsiai rivális megverte Marozsánt a januári Australian Open selejtezőjében, majd ugyanott Piros Zsombort is búcsúztatta. Később Sang lett az első kínai férfi játékos, aki meccset nyert az AO főtábláján.

A világranglistán 154. Jani Réka kedden magabiztos győzelmet aratott a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) ellen, szerdán viszont nagyon nehéz dolga volt a hazai közönség előtt szereplő Alice Robbe-bal (190.) szemben.

A mérkőzésen végig a francia teniszező játszott bátrabban, ami ugyan rengeteg ki nem kényszerített hibát eredményezett – 53 ilyen ütése volt Jani 26-jával szemben –, a győztes ütésekből viszont sokkal többet mutatott be riválisánál (42–19). A meccs első szettje rövidítésben dőlt el, melyben Jani Réka 0–4-gyel kezdett, majd 4–5-re felzárkózott, de ellenfele végül 7–4-re nyert. A másodikban rengeteget hibázott mindkét játékos, Jani Réka az első három szervajátékát elveszítette, miközben Robbe háromból kettőt. A magyar játékos 4:5-nél újra brékelt és egyenlített, de ettől nem kapott plusz lendületet, azonnal elbukta a saját szerváit, a francia pedig a fordulás után lezárta a kétórás mérkőzést.

Marozsán és Jani búcsújával eldőlt, hogy a Roland Garros főtábláján Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna próbál szerencsét egyéniben és párosban is, míg Babos Tímea csak párosban indul.

Eredmények – Férfiak, selejtező, 2. forduló: Sang Csün-cseng (kínai)–Marozsán Fábián (25.) 6:3, 6:3. Nők, selejtező, 2. forduló: Alice Robbe (francia)–Jani Réka 7:6 (7–4), 7:5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában