Vetélkedő

2023.05.10. 19:42

Olimpiákról vetélkedtek a győri Bercsényi-iskolában

A győri Bercsényi-­iskola minden tanított ágazatában nagy figyelmet fordít a kiemelkedő szakmai oktatás mellett a diákok széles körű kulturális nevelésére is.

kisalfold.hu

Ennek az elköteleződésnek egyik fontos pillére a már évtizedes hagyományokra visszatekintő Városi Olimpiatörténeti Vetélkedő, melyet a Bercsényi-technikum Győr sportosztályával együttműködve rendez meg a középiskolás korosztály körében az olimpiai eszme fenntartása, terjesztése, továbbvitele céljából.Az idei verseny megnyitóján Török Zsolt, Győr sport­osztályának osztályvezetője elmondta, örül, hogy szép létszámmal vesznek részt a győri középiskolások ezen a versenyen, hiszen a város nagyon fontosnak tartja az ilyen kezdeményezéseket és kiemelten támogatja is azokat.

Kilenc részt vevő együttes közül lett első a Baksa-gimnázium csapata. 

A kilenc versenyző csapat az ókori olümpiai játékok kialakulása, a sport és vallás kapcsolata az ókori Hellászban, olimpiák a háborúk és a hidegháború árnyékában, elmaradt olimpiák, bojkottok, valamint magyarok a modern olimpiákon témakörökből készült fel és adott számot tudásáról.

A győztesnek járó vándorserleget a Győri Szakképzési Centrum Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumának csapata szerezte meg a GYSZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium csapata előtt. 

A felvételen a Városi Olimpiatörténeti Vetélkedő győztese, a GYSZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium csapata: Bajnok Emese, Drucskó Zalán, Surányi Eszter és a GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum nevelési-oktatási igazgatóhelyettese, Márton Imre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában