Egyetemi kosárlabda

2023.05.02. 13:00

Négyes döntő – Apróságokon múlt a még jobb eredmény

A debreceni egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntőjében a Mosonmagyaróvár-UNI Győr férficsapata második, az UNI Győr női együttese – mely címvédő volt – negyedik lett, emellett egyéni díjakat is begyűjtöttek a játékosok.

Szabó Gábor

Geiger Bálint (balról az első) és Hágen Tamás (balról a második) az All Star-csapat tagja lett.

Fotó: Derencsényi István

Mint arról már beszámoltunk, a Debrecenben rendezett egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntőjében a Mosonmagyaróvár-UNI Győr férficsapata második, az UNI Győr női együttese – mely címvédő volt – negyedik lett.

Laky Tibor, a fiúcsapat edzője elégedett volt tanítványaival.

„Most már pozitívak az élmények, azért közvetlenül a döntő után nem biztos, hogy ezt mondom –kezdte a szakvezető. – Összességében azt a teljesítményt raktuk le, amit mindig is tudunk, a döntőben egy pici hiányzott, ha mondjuk a negyedik negyedben mínusz kettőnél sikerül egyenlítenünk vagy fordítanunk, az adhatott volna egy kis lökést. Ez viszont már a múlt, így sem gondolnám, hogy szégyenkeznünk kellene. Megvolt az elképzelésünk, mivel lehetünk sikeresek, ehhez szinte végig tartottuk magunkat, de úgy tűnik, nekünk volt nehezebb egy napon belül két mérkőzést lejátszanunk. A szívünk vitt előre bennünket, de többet hibáztunk, az apróságok pedig a debreceniek javára döntöttek.”

Laky Tibor kiemelte a szurkolást is.

„Jóleső érzés volt, hogy bár idegenben vagyunk, végig hallatszott a Hajrá, Győr! a lelátóról.

Sok szülő volt ott, a lánycsapat is támogatott bennünket, így félig-meddig hazai pályán érezhettük magunkat” – folytatta a vezetőedző, aki szerint azért is nagy szó, hogy végig versenyben voltak a házigazdákkal, mert náluk az A csoportos csapatból öten is játszottak.

„Magasságban és testtömegben is volt különbség a javukra, de csapatként voltunk egyben, hatalmas emóció kellett ahhoz, hogy így menjenek előre a srácok. Büszkék vagyunk az elért eredményre, hiszen az egész mezőnyből mindössze két csapatnak adatott meg, hogy az aranyéremért játszasson, és ebből a kettőből mi voltunk az egyik. Megyünk tovább, a következő kiírásban majd megpróbálunk nyerni” – tette hozzá az edző.

A szezonnak nincs vége a játékosok számára, hiszen az NB I/B-ben és az NB II-ben is folytatódik a bajnokság, emellett a 3x3-as egyetemi bajnokság fordulóit is a közeljövőben rendezik – május 10. és május 23. a két selejtező időpontja –, és mivel ott évek óta a top3-ban vannak a győri és mosonmagyaróvári játékosok, ott még várja Laky Tibor, hogy valami nagy eredményt letesznek az asztalra tanítványai.

Egyéni sikereket is hozott a négyes döntő: Geiger Bálint és Hágen Tamás is bekerült a torna All Star-csapatába, emellett Geiger a torna legeredményesebb játékosa címet is megszerezte.

Az egész év sikeresnek nevezhető

A címvédőként induló, de most a negyedik helyen végzett női csapat edzője, dr. Barthalos István is elégedetten értékelte csapata teljesítményét.

„Szép hétvégén vagyunk túl, apróságokon múlt, hogy nem megint mi örülhettünk – mondta a szakvezető. – Az egyetemi bajnokságban a lebonyolítás miatt is a négyes döntő lehet a legjobb célkitűzés. Az, hogy ott mi lesz a vége, arról a pillanatnyi forma, a szerencse is dönt. A mi lelkiismeretünk tiszta, az egyetem és az egyesület minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az egész évet tekintve tekinthetjük ezt az eredményt sikernek, hiszen a négyes döntőben játszott két meccs alapján is látszott az éves munka. Voltak apró döntésbeli hibák minden résztvevőtől, ezek együttesen okozták azt, hogy most a negyedik helyen végeztünk, de azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy az elődöntőben annak az ELTE-BEAC-nak voltunk méltó ellenfelei, amelyikben hat A csoportos játékos szerepelt, ebből négy a BEAC-ot, kettő a Vasast erősítette a szezonban. Nálunk pedig csak Rozmán Lilla és Baffy Fanni volt az első csapat keretének a tagja.”

A vezetőedző szerint nagy dolog, hogy az All Star-csapatba két játékosa is bekerült: Rozmán Lilla és Perl Zsófia. Előbbi emellett a legponterősebb játékos is lett másodmagával, míg utóbbi esetén az az érdekesség, hogy ő már munka mellett kosárlabdázik, a sport mellett ugyanis mechatronikai mérnökként dolgozik, továbbá az egyetemen a mesterszakot végzi.

 

Rozmán Lilla (jobbról az első) és Perl Zsófia (jobbról a második) is bekerült a torna legjobb csapatába.
Fotó: Derencsényi István

„Rajta kívül négy A csoportos játékost választottak be a legjobb ötösbe. Zsófi bekerülése ezért is nagy szó” – folytatta dr. Barthalos István, aki tanítványaival a 3x3-as egyetemi bajnokságra készül – a nőknél május 10-én és május 24-én lesznek a fordulók –, ezen két csapattal vesznek részt, és annak tapasztalatai alapján alakul ki a keret a debreceni 3x3-as egyetemi Európa-bajnokságra, melyen biztosan ott lesz az UNI Győr csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában