Női kézilabda NB I

2023.05.27. 18:05

Megküzdött a két pontért az Audi-ETO a Motherson-Mosonmagyaróvár ellen

Bár a szünetben két góllal még a Motherson-Mosonmagyaróvár vezetett az Audi-arénában, a végén 30–25-tel behúzta utolsó idei bajnokiját az Audi-ETO.

Szabó Gábor

Kari Brattset Daléék a vártnál jobban megizzadtak a két pontért.

Fotó: Nagy Gábor

Audi-ETO–Motherson-Mosonmagyaróvári KC 30–25 (14–16)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 3791 néző. V.: Sándor, Szikszay.

Audi-ETO: Toft – Győri-Lukács, Rju 4, Nze Minko 4, Broch 2, Hansen 2, Fodor 2. Cs.: LEYNAUD (kapus), Oftedal 3, Brattset 2, Gros 1, Haugsted 1, BLOHM 4, FALUVÉGI 4, Ogonovszky 1, Farkas J. Edző: Ambros Martín.

MKC: SZEMEREY – Sztankovics, Lancz 1, Tóth G., Pásztor 3, TÓTH E. 4/2, Stranigg 3. Cs.: Ivancok 1, KOVÁCS P. 5, Faragó 3, ALBEK 5, Tóth N., Csire. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 2/0, ill. 2/2. Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Ünnepre készült az Audi-ETO, hiszen múlt héten eldőlt, 17. alkalommal lett magyar bajnok a csapat. Talán a szokottnál korábbi kezdés és a tévéközvetítés tette, de erős fél ház volt csak a csarnokban.

A játékon is érződött kicsit a kora délután, mert mindkét oldalon sok volt a hiba. Bár akár úgy is lehet fogalmazni, hogy a védekezése mindkét félnek összeszedett volt. Lancz majdnem két perc után szerezte a találkozó első gólját, amire Nze Minko szinte azonnal válaszolt. Utána megint percekig nem esett gól, Tóth Eszter hetesből volt eredményes (6. perc: 1–2). Két gyors találattal aztán előnybe került a hazai csapat – a meccs során először –, de nem sokáig örülhettek ennek a győriek, akiknél továbbra is sok volt a rontás támadásban. Az MKC továbbra is keményen küzdött, ők nem tettek le arról, hogy esetleg bronzérmesek legyenek, noha nem a saját kezükben volt a sorsuk. Túl az első tíz percen azért ismét előnybe kerültek a hazaiak (6–5), Ambros Martín azonban láthatóan nem volt teljesen elégedett, időt kért, ami után háromgólosra nőtt a különbség (8–5). Zsinórban lőtt négy győri találat után volt eredményes Stranigg. Állandósult a 2–3 gól a két csapat között, ami a 20. percre 4-re nőtt (11–7). Indokolt volt Gyurka János időkérése, sőt, hatásos is, mert az MKC egy 7–0-ás sorozattal fordított (11–14). Haugsted hosszú percek után talált be újra, de a félidőben maradt a vendégvezetés (14–16).

A második félidőben sem változott a játék képe, a 34. percben még mindig három góllal vezetett a vendéggárda (16–19). Az ETO nyilván nem akart otthon, a bajnoki aranyak átvétele előtt vereséget szenvedni, ennek ellenére nem nagyon kapta el a fonalat a csapat, ráadásul Szemerey is szó szerint kifogott rajtuk. Az utolsó húsz percnek 21–19-es MKC-vezetéssel vághattak neki a csapatok. A 44. percben viszont már egyenlő volt az állás (22–22), Faluvégi ejtése után pedig már megint vezetett az ETO (45. perc: 23–22). Láthatóan megzavarodott a mosonmagyaróvári csapat, a zöld-fehérek is feljavultak, a kapuban Leynaud is fogott pár labdát, így Ambros Martín időkérését követően ellépett két góllal. A hajrában 28–24 volt az Audi-ETO javára, innen már nem is engedte ki a kezéből az irányítást. Az eredmény alapján akár simának is tűnhet a bajnok győzelme, de alaposan meg kellett ezért a két pontért küzdeniük a zöld-fehéreknek.

 

Ambros Martín: – Nagyon nehézzé tette a Mosonmagyaróvár a dolgunkat, fejben már a BL-re koncentráltunk, ez okozta az első félidő gyengébb teljesítményét. A szünetben rendeztük a sorokat, és végül győzelemmel tudtuk zárni a bajnokságot.

Gyurka János: – Gratulálunk az ETO-nak a bajnokságért, az egész éves teljesítményéért. Büszke vagyok a csapatomra, mely nagyot küzdött, megmutatta, hogy mennyit léptünk előre. Sok sikert kívánok a győrieknek a BL-hez, Ambros Martínnak pedig a spanyol válogatott élén, ott is érjen el olyan sikereket, mint Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában