Labdarúgás

2023.05.22. 09:56

Legendás bajnokcsapatait ünnepelte az ETO

papp győző

Hajszán Gyula, az 1983-as bajnokcsapat tagja Győr alpolgármesterével, Szeles Szabolccsal. Fotó: eto.hu

Érzelemdús köszöntést tartott vasárnap délután az ETO FC Győr. Az idén 60, 40, illetve 10 éve bajnokságot nyert csapat tagjainak rendezett ünnepségen Horváth Cs. Attila korábbi klubmenedzser, jelenlegi női szakágvezető előbb szóban, majd Meronka Péter képben, hangulatos filmmel idézte fel a legendák teljesítményét.

Szeles Szabolcs alpolgármester beszédében megemlítette, életkoránál fogva az 1963-as bajnokcsapat tagjait nem láthatta játszani, de általa is tisztelet övezi őket. A nyolcvanas években, valamint 2013-ban viszont már maga is ott ünnepelt a lelátón, valamint a zöld gyepen, amikor a győri zöld-fehérek az aranyérem megszer- zésekor legyőzték a Pécset, illetve a Ferencvárost. Azt reméli, hogy az ETO minél hamarabb visszaszerzi méltó helyét a magyar labdarúgásban. 
Tóth Miklós, az ETO FC klubigazgatója a megjelentekre célozva azzal a felütéssel kezdte mondanivalóját: „Az ETO ti vagytok, hiszen ti tettétek híressé ezt a klubot. Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen legendákkal ünnepelhetek együtt.” 

A három bajnokcsapatot szimbolizáló torta.  

Bolla Péter, az MLSZ megyei igazgatóságának elnöke különböző korszakokban edzőként, klubigazgatóként,majd városi kabinetfőnökként dolgozott az ETO-ért. Meghatódottan emlékezett a régi időkre, a jelen lévő és a már égi pályákon küzdő társakra, így Verebes Józsefre is. 
Az ünnepség részeként a bajnokok a stadionban lévő emlékhelyeknél koszorúzással és néma főhajtással adóztak a volt játékosoknak, edzőknek, vezetőknek, orvosoknak és masszőröknek. 

 


Az 1963-as, 1983-as és 2013-as együttes tagjait az NB II-es meccs szünetében az ETO szurkolói is köszöntötték. 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában