Női kézilabda BL

2023.05.05. 18:04

Kedvező helyzetből várja a visszavágót az Audi-ETO a dán Odense ellen – videó

Szombaton 18 órakor az Audi-ETO a női Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján a dán Odensét fogadja az Audi-arénában. Az első meccset két góllal a győriek nyerték (29–27), így kedvező pozícióban vannak.

kisalfold.hu

Linn Blohm

Forrás: MW archív

Fotó: Koncz Márton

Egy héttel a kétgólos odensei győzelem után ma este visszavágó vár Ambros Martín csapatára. A találkozó tétje nem kisebb, mint a Bajnokok Ligája négyes döntőbe jutás.

Dániában az első felvonáson nem játszottak könnyű mérkőzést a győri zöld-fehérek, hiszen a félidőben 17–12-re még a hazaiak vezettek, ám remek második félidővel megfordították a mérkőzést Ana Grosék, aminek köszönhetően előnyből várhatják a szombati összecsapást.

A kinti összecsapáson a legtöbb gólig a győriek szlovén válogatott jobbátlövője, Ana Gros jutott, kilencszer vette be a rivális kapuját, a másik oldalon Bo van Wetering és Lois Abbingh egyaránt hat-hat találatig jutott.

A szombati mérkőzéssel kapcsolatban Linn Blohm, az Audi-ETO svéd válogatott beállósa nyilatkozott a klub honlapján: „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű párharc, az Odense nagyon jól felkészített együttes. Kint sokáig nem úgy működött a játékunk, ahogyan terveztük, de hatgólos hátrányból is fel tudtunk állni. Ehhez védekezésben kellett feljavulunk, és a kapuban Sandra Toft is jól védett. A visszavágó új meccs lesz, igyekeztük kielemezni az ellenfelet, mi ment nekik az első találkozón, mi kevésbé, emellett saját játékunkat is megnéztük. Természetesen a győzelem a cél, saját közönségünk, saját csarnokunkban ez nem is lehet kérdés.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában