Érdekes előadások

2023.05.03. 18:18

Egészségnap a győri Bercsényiben a Széchenyi-egyetemmel közösen

A győri Széchenyi István Egyetem partneriskolájával, a GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikummal közös egészségnapot tartott a napokban.

kisalfold.hu

Sipőcz Richárddal (balra), Kurucz Katával és Korsós Györggyel Kertész Tamás (jobbra) beszélgetett.

Németh Zsolt, a Bercsényi igazgatója beszédében kiemelte: „Régóta szoros kapcsolat van az iskola és az egyetem között. Évek óta egyre fontosabb az egészségtudatosságra történő nevelés életünkben. Ezt sportiskolaként viszonylag egyszerűen meg tudjuk tenni. Örömteli, hogy az erőfeszítéseinknek meg is van az eredménye, hiszen a Bercsényi ismételten a legjobb vidéki sportiskola lett” – tette hozzá az intézményvezető.

Prof. dr. Szakály Zsolt, az egyetem sporttudományi tanszékének vezetője így fogalmazott: „A Bercsényi mindig is kiemelten foglalkozott a sporttal. Ez a régóta folyó magasszintű szakmai munka teszi lehetővé, hogy azok a diákok, akik a sportedzői-sportszervezői területen végeznek az iskolában, komoly tanulmányi kedvezményt kapjanak a Széchenyi Egyetem sporttudományi képzésein. Ez a lehetőség csak nálunk van és csak a Bercsényiben végzettekre vonatkozik.”

Az egészségnapon az egyetem hallgatói projektmunkáikat mutatták be a középiskolásoknak, előtte pedig Kertész Tamás egyetemi tanársegéd moderálása mellett pódiumbeszélgetés keretében fejtette ki a véleményét az élsport és a tanulás összehangolásáról Korsós György korábbi válogatott labdarúgó, Sipőcz Richárd vb-ezüstérmes cselgáncsozó, valamint Kurucz Kata utánpótlás országos bajnok vízilabdázó, továbbá nagy érdeklődéssel követett előadást hallhattunk Kovácsné dr. Tóth Ágnes egyetemi docenstől „Az okostelefon csapdájában” címmel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában