Sikeres ob után

2023.05.03. 16:25

Az úszókat köszöntötték a győri városházán

A győri városházán a közelmúltban rendezett országos bajnokságon eredményesen szerepelt Győri Úszó SE sportolóit köszöntötte a városvezetés.

kisalfold.hu

A győri úszók jól szerepeltek a közelmúltban rendezett országos bajnokságon.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester elmondta: a város továbbra is kiemelten támogatja Győr egyik legsikeresebb egyesületét, amely az alaptámogatás mellé legutóbb 20 millió forintos gyorssegélyt is kapott a működéséhez Dézsi Csaba András polgármester saját keretéből.

„Folyamatosan jó eredményeket érnek el az úszók, akik az országos bajnokságon a legjobb vidéki egyesület címét érdemelték ki újra. A világbajnoki kvalifikáció is sikeres volt, remélhetőleg három győri úszó indulhat majd a fukuokai vb-n, ami a párizsi olimpiára jó előjel. A versenyzők a teljesítményükkel, a jó eredményekkel meghálálják a rájuk fordított támogatást” – mondta Radnóti Ákos.

Sebestyén Dalma volt a legeredményesebb győri úszó a kaposvári bajnokságon. Három arany- és öt ezüstéremmel bővült az éremgyűjteménye. A versenyző Jakabos Zsuzsannához és Szabó Szebasztiánhoz hasonlóan szeretne kiemelkedően szerepelni a világbajnokságon.

A következő időszakban Pardubicében lesz verseny, majd Sopronban. Monaco szintén állomás lesz, ahogyan Róma is. Az idei év legfontosabb eseménye, a világbajnokság után pedig az Universiadén is szoríthatunk majd győri úszónak.

Érdekesség, hogy a most elismeréseket átadó Patkás Tamás parasportnagykövet  is a Győri Úszó SE színeiben készül. A tervek szerint a következő célja a Boden-tó átúszása lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában