Női kézilabda

2023.04.08. 11:04

Vb-selejtező – Az Audi-ETO másik jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória is kidőlt

Faluvégi Dorottya után az Audi-ETO női kézilabdacsapatának jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória is kidőlt az Izland elleni vb-selejtező előtt.

kisalfold.hu

Győri-Lukács Viktória betegség miatt nem léphet pályára Izlandon.

Fotó: Dömőtör Csaba

Golovin Vlagyimir csapata Hafnarfjördurban kezdi meg a selejtezőt, szombaton, magyar idő szerint 18 órakor (tv: M4 Sport+). A mieink jobbszélső poszton fogyatkoztak meg, hiszen Faluvégi Dorottya még a felkészülés kezdete előtt, Győri-Lukács Viktória pedig az Izlandra való kiutazást megelőzően betegedett meg, így egyikük sem tarthatott a csapattal.

A magyar szövetségi kapitány elmondta, hogy nem számít egyszerű mérkőzésekre: "Az Eb zárómeccsén, a szlovénok ellen látott magyar válogatott esélyes, a németek és a lengyelek ellen márciusban látott csapat azonban távolról sem. Most nem fér bele, hogy két meccsre tervezzünk, már az első meccsen bizonyítani akarjuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és ez csak száz százalékos koncentrációval sikerülhet. Izland skandináv stílusú kézilabdát játszik, jó felépítésű, erős játékosai vannak. Lábbal gyorsak az északiak, ez ellen fel kell vennünk a küzdelmet."

A két csapat eddigi hat mérkőzését kivétel nélkül a mieink nyerték, a legutóbbit több mint 10 évvel ezelőtt, tétmeccsen azonban a két csapat még nem találkozott egymással. Az északiak ugyanakkor a legutóbbi Európa-bajnokság selejtezőjében hazai pályán le tudták győzni Szerbiát, ami figyelmeztető jel, igaz, végül csoportjuk 3. helyén zárva nem jutottak ki a tavaly novemberi kontinensviadalra. Arnar Petursson jelenlegi kerete a hazai bajnokságban játszókra épít, de szerepel légiósuk Dániában és Németországban is.

A program – 1. mérkőzés, április 8., 18 óra: Izland–Magyarország (tv: M4 Sport+). 2 . mérkőzés, április 12., 18.15 óra: Magyarország–Izland (tv: M4 Sport).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában