60. összecsapás

2023.04.23. 20:32

NB II foci - Békéscsaba 1912 Előre - ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Hatvanharmadik alkalommal csapott össze a két nagymúltú együttes. Az ETO újoncot avatott, Deákovits Richárd mutatkozott be az NB II-es csapatban.

kisalfold.hu

Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap

Békéscsaba 1912 Előre - ETO FC Győr 2-0 (1-0)

Békéscsaba 1040 néző. V.: Kovács J. (Punyi, Nagy V.).

Békéscsaba: Krnács - Futó, Kitl, Lukács (Kóródi 89'), Mikló, Fazekas, Albert, Hamed (Zvara 82'), Czékus (Farkas 92'), Bora, Puskás. Vezetőedző: Pásztor József.

ETO FC Győr: Ruisz - Deákovits, Fodor, Keresztes, Csontos, Tuboly, Vitális (Vinglet 57'), Lacza (Szendrei 46'), Kiss B. (Kiss M. 57'), Borsos (Priskin 57'), Huszár (Óvári 68'). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Fazekas 19’, Fodor (öngól) 68’.

Az első félidő tapogatózó játékkal kezdődött, egyik csapat sem tudott dominálni. A 19. percben egy szöglet után megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A beívelt labdát Kitl megcsúsztatta, Fazekas érkezett a hosszú oldalon, aki közelről a hálóba bólintott. 1-0. A 33. percben Kiss Bence lőtt húsz méterről, lövése egy védőt is érintve a felső lécen csattant. A második félidő ETO helyzettel indult, Szendrei ment el a jobboldalon, középre adott labdájára Huszár érkezett, de fölé vágta a labdát. A 67. percben egy balszerencsés öngól után 2-0-ra húzott el a hazai csapat. Puskás ment el a jobb szélen, középre adásába Fodor szerencsétlenül ért bele, lábáról a kapunkba pattant a labda. Ezt követően az ETO beszorította ellenfelét, kisebb helyzetek ugyan kialakultak a csabaiak kapuja előtt, de a befejezéseknél nem volt elég pontos a csapat.

Antonio Munoz vezetőedző: - Nem voltunk elég agresszívak a pontrúgásoknál, pedig tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni. Az első gólt ilyen helyzet után kaptuk, amit a második félidőben egy szerencsétlen találat követett. A következő mérkőzések sem lesznek könnyebbek, hogy pontokat szerezzünk, ahhoz tökéletesíteni kell a játékunkat.

Pásztor József: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Győr számára nem volt tétje, mi pedig óriási teherrel játszottunk, hiszen nyolc mérkőzés óta nem nyertünk. Ma mindenki a maximumot nyújtotta, csúszott-mászott. Azokból a helyzetekből jól jöttünk ki, melyeket korábban gyakoroltunk. Szerencsénk is volt, de az öngólt egy szép támadás előzte meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában