Férfi kézilabda

2023.04.08. 17:43

Magyar Kupa – Veszprém–Szeged álomdöntő lesz Győrben

A címvédő Veszprém után a bajnok Szeged jutott döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 38–26-ra legyőzte a Dabast az elődöntőben, a győri négyes döntő szombati játéknapján. A hétszeres győztes Szeged 22. alkalommal jutott kupadöntőbe, ahol korábban is mindig a Veszprémmel találkozott.

kisalfold.hu

A kék mezes szegediek magabiztosan verték a Dabast az Audi-arénában.

Fotó: Koncz Márton

A szegediek közül Luka Stepancic, a dabasi keretből Zdolik Bence hiányzott.

A Dabas a 13. percig remekül tartotta magát (7–7), és egy ideig még a folytatásban is jól helyt állt a bajnoki címvédővel szemben, amelyben Bodó Richárd és Rosta Miklós termelte a gólokat (12–9). Az első félidő második felében támadásban és védekezésben is egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti különbség, ennek köszönhetően már hét gól volt a Szeged előnye a szünetben (20–13).

A Dabas az első után a második felvonásban is próbálkozott – a kapusának lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal, de nem járt sikerrel, sőt, a különbség tovább nőtt. A szegediek kevesebbet hibáztak, a 39. percben már tízzel vezettek, ennek köszönhetően némileg rápihenhettek a Veszprém elleni, vasárnapi döntőre.

Rosta Miklós nyolc, Bodó Richárd hat góllal, Mikler Roland 13, Mirko Alilovic három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Zlatko Horvat nyolc alkalommal talált be, Nagy Tibornak öt, Pallag Péternek hat védése volt.

Vasárnap játsszák – Tatabánya–Dabas, a 3. helyért, 14.15 óra és Veszprém–Szeged, döntő, 17 óra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában