Sövény Ökoolimpia

2023.04.20. 11:42

Játékkal, mozgással, akadályok leküzdésével a bolygóért - Százhetven diák mozdul meg Győrben - fotók

A fogyatékossággal élő fiatalok vetélkedőjével vette kezdetét a második Sövény Ökoolimpia az Olimpiai Sportparkban Győrben csütörtökön.

Bella Violetta

Az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága és a környezetvédelmi osztály szervezte a tavalyi sikerén felbuzdulva a rendezvényt, melynek első napján három intézmény nyolcvan gyermeke, pénteken pedig tizenhat intézmény csapatai vesznek részt. Ergométeres megmérettetés, legós kézügyességi feladat és színes közösségépítő feladatok várták a lelkes fiatalokat csütörtökön.

– Idén komplexebb programot tudtunk összerakni – mondta Szálasi László, a győri önkormányzat környezetvédelmi bizottságának elnöke. – Az Energiaügyi Minisztérium, Győr, a Széchenyi István Egyetem és a Büchl Hungaria kft. támogatásával gazdagodott az esemény, és reméljük, hogy hagyományt tudunk teremteni. Készülünk a harmadik klímaexpóra is - tette hozzá.

– Minél fiatalabb korban el kell kezdeni a felkészítést egy környezettudatos életre – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. – Győrben azon vagyunk, hogy minden korosztály ezt átérezze. Külön örülök annak, hogy a fogyatékossággal élők, mozgásukban korlátozottak is együtt tudnak ezekért a célokért működni velünk. Száraz előadás helyett játékos sportos keretek között lehet elsajátítani az ismereteket, amik egy környezettudatos felnőttkort tudnak megalapozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában