Női NB I

2023.04.27. 12:44

Az ezüstérmes győri női kosarasokat köszöntötték a városházán

A SERCO UNI Győr NB I-es női kosárlabdacsapata ezüstérmes lett a bajnokságban. A sikeresen szerepelt együttest Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás parasport nagykövet köszöntött a városházán.

kisalfold.hu

Az ezüstérmes győri női kosarasokat köszöntötték.

Fotó: Nagy Gábor

Mint ismeretes, nagyszerűen szerepel a SERCO UNI Győr a női élvonalban, hiszen a tavaly csupán ötödik helyen zárt gárda bejutott a fináléba, többek között az Euroligában is jól teljesítő DVTK-t legyőzve az elődöntőben. A  nagydöntőben ugyan a címvédő Sopron 3–0-ra győzött, de a zöld-fehérek megszorongatták a riválist.

A győri városházán Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester és Patkás Tamás parasport nagykövet köszöntötte a csapat játékosait és a stábot.

Radnóti Ákos beszédében elmondta: "Nem először áll itt a csapat, ami nagy öröm és büszkeség számunkra. Az utóbbi időben elsősorban bronzérmeket szereztek a lányok, és az idei szezon kezdetén sem gondolták talán sokan, hogy bejut a döntőbe az együttes. Ezért elismerés illet mindenkit, aki hozzájárult ehhez, élen természetesen a játékosoknak és a szakmai stábnak, de tudom, rengetegen dolgoztak még a háttérben azon, hogy ilyen évet zárjanak a lányok. Magam is több mérkőzésen jelen voltam, és konstatáltam, hogy a nézőszám fokozatosan nőtt, a végjátékban remek hangulat volt a csarnokban, mely nyilván ösztönzőleg hatott a teljesítményre is. Kívánom, hogy ezen az úton haladjon tovább a társaság, és a jövőben is ehhez hasonló vagy még fényesebb sikereket érjen el, hogy újra itt találkozhassunk. A kosárlabda egyre népszerűbb a városban, és ehhez a város is hozzájárul, a napokban írtuk alá a támogatói szerződést, emellett az utánpótlás jövőbeni otthona is hamarosan elkészül, mely ráadásul választókörzetemben, Adyvárosban van, a volt Grabo-sátor lesz az ifjú kosaras palánták képzési központja. Ugyanilyen fontos azonban a Móra-iskola közelében lévő hat palánkos kosárpálya, mely a tömegsport igényeit igyekszik kielégíteni" – fogalmazott Radnóti Ákos, aki Patkás Tamással a város ajándékát adta át a jelenlévőknek.

A győri kosarasok egyébként nem sokat pihennek, hiszen júniusban Európa-bajnokság lesz, ahova a magyar válogatott is kvalifikálta magát, és több játékos esélyes a szereplésre, míg a szakmai stábban Cziczás László vezetőedző és Burdi Szabolcs fizikoterapeuta is helyet kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában