Kiütéses vereség

2023.03.01. 22:13

Női kosárlabda Euroliga - Kikapott, de továbbjutott a címvédő Sopron Basket

kisalfold.hu

Forrás: Sopron Basket / Facebook

Famila Schio (olasz) - Sopron Basket    81-50   (21-16, 15-13, 27-15, 18-6)

Schio, női Euroliga, B-csoport, 14. forduló, 1000 néző. V.: Horozov (bolgár), Vulic (horvát), Oliot (francia)
Schio: VERONA 8/6, MABREY 23/6, HOWARD 17/9, KEYS 12, NDOUR 11. Cs.: Sventoraite 2, Sottana 3/3, Mestdagh 5/3, Bestagno, Sivka. Edző: Georgiosz Dikaiulakosz. 
Sopron: EPOUPA 4, Fegyverneky 4, Czukor 4, Brooks 13/3, MAGBEGOR 11/3. Cs.: Kunek 3/3, Turner 5/3, Böröndy 6, Sztankovics, Határ. Edző: Gáspár Dávid.

Verona triplájával indult a mérkőzés,  előtte a hazaiak kétszer is visszaszerezték a lepattanót a Sopron palánkja alatt. Brooks  "bekezdett", négy perc alatt 7 pontost dobott, hármasával fordított a címvédő. Hazai oldalon megoszlottak a terhek, a negyed közepén Howard hármasával 5 ponttal ellépett a soproni palánk alatt a lepattanókat rendre visszaszerző Schio, időt is kért Gáspár. Turner hármasával közelítettek a vendégek. Nem tört meg a Schio lendülete, amely Howard újabb triplájára építve egy 7-0-lal 9 ponttal elhúzott. A negyed végén a magas szerkezetre váltó Sopron 5 pontra feljött.

A kis szünet nem törte meg a soproni lendület, Magbegor és Czukor bátor ziccere után minimálisra csökkent a hazai előny. A fordításhoz is volt labdája a címvédőnek, de eladta, Mabrey pedig megtörte a hosszú hazai kosárcsendet, s ez egy 6-0-s hazai rohamot indított el a negyed közepén. Jót tett az érthető időkérés a zöld-sárgáknak, amely egy 7-0-lal egalizált, de egy Keys vezette 9-0-lal újra megugrott, s szünetben 7 ponttal vezetett.

A második félidőt Howard és Verona 1-1 triplájára alapozva 10-4-gyel kezdte a Schio, a gyengén védekező Sopront a triplát is beemelő Magbegor szinte egymaga tartotta versenyben. A szakasz közepén, hiába szerzett ügyes kosarat Böröndy, a Schio szerzett labdák utáni kosarakkal, büntetőkkel tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét. Ez Ndour duplája és Howard büntetői után 18-ra nőtt a szakasz hajrájában, s a záró etapnak 19 pontos Schio-vezetésről vágtak neki a felek. Ennek elején Mabrey villogott, hármasával, majd duplájával 24 pontra nőtt a különbség, a találkozó eldőlt. 

Soproni oldalon ezúttal az működött a legkevésbé, ami eddig a legjobban ment, a védekezés, simán győzött a nagy kedvvel, jó formában játszó hazai együttes.  A hajrában támadásban egyénieskedtek a zöld-sárgák, kevés sikerrel, így az olasz örömjátékkal záruló összecsapáson súlyos, 31 pontos vereséget szenvedtek.

Értékelés

Gáspár Dávid: Nehéz erről a mérkőzésről beszélni. Egy dolgot tehetünk most, hogy a Schionak gratulálunk. A játék minden elemében fölénk nőttek. Viszont egy dolgot nem fogunk megtenni, nem fogunk szétesni! Mindenképpen szeretnénk a további mérkőzéseken, ami az Euroligában adatik, egy sokkal jobb játékkal előrukkolni, és komoly céljaink vannak a magyar bajnokságban is. Mindenki a csapatban tükörbe fog nézni, és el fog gondolkodni azon, mi az, amit még tehet a közösségért, a munkáért, a hivatásunkért, és ezzel a szellemiséggel megyünk tovább. Nagyon szépen köszönjük az otthonról szurkolást, és azoknak, akik elutaztak idáig és támogattak minket. El kell ismerni, hogy ma sokkal jobb volt a Schio!

A Sopron 8/6-os mutatóval fejezte be az alapszakaszt, és - mivel a Salamanca legyőzte a Gironát -, a csoport negyedik helyezettjeként továbbjutott a negyeddöntőbe. Ott az A jelű nyolcast megnyerő török Fenerbahce vár a magyarokra, az egyik fél második sikeréig tartó párharc március 14-én kezdődik Isztambulban. 

A csoport további mérkőzésein:
Mersin (török)-Mechelen (belga) 69-62
Landes (francia) - DVTK-HUN-THERM 72-63
Salamanca (spanyol)-Girona (spanyol) 74-63

A B csoport végeredménye:
1. (és negyeddöntős) Mersin  24 pont, 2. (és negyeddöntős) Schio 24, 3. (és negyeddöntős) Salamanca 23, 4. (és negyeddöntős) SOPRON BASKET 22, 5. Girona 21, 6. DVTK-HUN-THERM 20, 7. Landes 18, 8. Mechelen 16   

Az A csoport végeredménye:
1. (és negyeddöntős) Fenerbahce (török) 26 pont, 2. (és negyeddöntős) USK Praha (cseh) 24, 3. (és negyeddöntős) Valencia (spanyol) 23, 4. (és negyeddöntős) Bourges (francia) 22, 5. Polkowice (lengyel) 22, 6. Bologna (olasz) 19, 7. ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 17, 8. Olimpiakosz (görög) 15   

A negyeddöntő párosítása:
Mersin-Bourges
Schio-Valencia
USK Praha-Salamanca
Fenerbahce-Sopron Basket
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában