Fiatalok sikere

2023.02.22. 16:54

Soproni világbajnokok íjászatban

Két fiatal soproni sportoló is világbajnoki címet nyert az angliai Gilinghamben rendezett WIAC-IFAA teremíjász világbajnokságon. Jankus Noel a gyermek olimpiai reflexíj, Szabó Szebasztián pedig a junior olimpiai reflexíj kategóriában nyert világbajnoki címet.

kisalfold.hu

Jankus Noel (balra) és Szabó Szebasztián világbajnokságot nyertek Angliában.

Szabó Győző, a srácok oktatója és klubjuk, a Scarbantia Íjász Sportegyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: az egyesület két éve alakult. Szabó Szebasztián korábban a Lővér Íjász Egyesület színeiben is több korosztályban szerzett már világ- és Európa-bajnoki címeket, de amíg a Lővér egyesület fő profilja a háromdimenziós vadászíj volt, amelynek keretében állatfigurákra lőnek a versenyzők, a Scarbantia a reflex olimpiai kategória felé "nyitott". Itt pedig pályán távolságokra lőnek a szakág képviselői.

Az angliai egyéni nevezéses vb-n míg Jankus Noel végig magabiztosan, jó versenyzéssel győzött, addig a vb-t betegen kezdő Szabó Szebasztián a második nap után nem állt dobogós helyen. Szerencsére ekkor volt két nap szünet, Szebasztián meggyógyult és az utolsó versenynapon remekelve "lehajrázta" a mezőnyt és ő is megnyerte a vb-t. Korábbi sikerei kapcsán Szabó Szebasztiánnak a felkészülésben sokat segített a bécsi Artemis egyesület, amelyben a bajnok tiszteletbeli tag.

Idén júliusban egyébként Sopronban IFAA terepíjász Eb-t rendeznek a Vadon lovasparkban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában