Labdarúgás

2022.11.22. 16:23

Kalmár Zsolt Dzsudzsáknak ajánlotta gólját

Munkatársunktól

A volt ETO-játékos nem bírta megállni, hogy gólja után ne vegye le a mezét. Fotó: NS/Árvai Károly

A magyar válogatott vasárnap este 2–1-re legyőzte Görögországot a budapesti Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. Ez volt egyébként Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse. A mérkőzést a dunaszerdahelyi DAC csapatkapitányaként a Felvidéken is közönségkedvenc volt győri labdarúgó, Kalmár Zsolt döntötte el, aki két perccel a lefújás előtt lépett pályára.A találkozón Sallai Roland szerzett vezetést a 15. percben, a görögök Anasztasziosz Bakaszetasz 11-esével egyenlítettek a 81. percben. A hosszabbításban aztán Kalmár Zsolt első labdaérintéséből, szabadrúgásból talált a kapuba. 
Kalmár az utolsó válogatottmeccsét játszó Dzsudzsáknak ajánlotta győztes gólját. 
„Örülök, hogy győzelemmel búcsúztattuk az évet, újra itt vagyok, és hogy gólt lőttem, ezt Dzsudzsák Balázsnak ajánlom. Fantasztikus játékos, fantasztikus évek vannak mögötte” – nyilatkozta közvetlenül a mérkőzés után Kalmár, akinek a görögök ellen elég volt a hosszabbításban pályára lépnie ahhoz, hogy megszerezze a győztes találatot. 
„Nekünk nincsen barátságos mérkőzés, válogatottmezben csak tétmeccs van. Szerencsésen alakult, hogy éppen Szoboszlai Dominik helyére álltam be, hiszen így a szabadrúgásnál én lőhettem el a labdát. Azzal, hogy ő már nem volt a pályán, nem is volt kérdés, hogy én lövöm a szabadrúgást, az az én szögem. Az volt a cél, hogy mindenképp kaput találjak, nem gondolkodtam, tudtam, hová fogom a labdát lőni. A meccs előtt kaptunk olyan videót, amelyen hasonló szabadrúgásoknál a görög kapus a sorfal felé elmozdul. Nagyon örültem, hogy sikerült becsapnom, s bár tudtam, hogy sárgát kapok, nem bírtam megállni, hogy ne vegyem le a mezem és ne mutassam ki a szurkolóknak” – fogalmazott a hosszú sérülése után a novemberi mérkőzésekre a keretben ismét helyet kapó Kalmár. 
„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy újra ebben a közegben, ebben a stadionban futballozzak. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen hosszú utat tettem meg. Köszönöm a kapitány bizalmát, s igen, bíztam benne, hogy Luxemburg után Görögország ellen is pályára léphetek. Fantasztikus érzés volt, főleg utóbbi válogatott ellen, a Puskásban futballozni” – mondta a volt győri futballista, aki nagyon sokáig, 16 hónapig nem lépett pályára. 
„Szerettem volna a sérülés után még erősebben visszatérni, ami, úgy érzem, sikerült. Teljesen rendben vagyok fizikálisan és mentálisan is. Jól megy a foci a klubcsapatomban, júliusban bajnokin szabadrúgásgóllal tértem vissza, és ahogy láthatták, a válogatotthoz is hasonlóképp csatlakoztam. Még tart a szlovák bajnokság, csütörtökön a Rózsahegyet fogadjuk, aztán majd jöhet egy kis pihenés.” 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában