Kosárlabda

2022.11.09. 08:49

A bajnokság után az Euroligában a DVTK ellen

kisalfold.hu

A fehér mezes soproniak ma nehezebb meccsre számítanak, mint amilyen a vasárnapi volt.

Fotó: Tóth Zsombor

Vasárnap bajnoki rangadón magabiztosan, 74–51-re verte a Novomatic-arénában a Sopron Basket női csapata a Diósgyőrt. A két csapat ma 18 órától, szintén Sopronban, ezúttal az Euroliga csoportkörében ismét megmérkőzik egymással.

A soproni csapat szakvezetője, Gáspár Dávid lapunk érdeklődésére elmondta: a szakmai stáb videóelemzést tartott a játékosoknak a vasárnapi találkozóról. Az analízisben szerepeltek olyan részek, amelyeket támadásban és védekezésben egyaránt jól oldott meg a társaság, de kitértek a mérkőzés azon momentumaira is, amikor hibáztak ezekben. 

„Volt jó néhány olyan diósgyőri dobás, tiszta helyzet, amely bizony nem a mi jó védekezésünk, hanem a ellenfél pontatlansága miatt maradt ki. A mérkőzésnek akadtak olyan, amúgy nekünk jó szakaszai, amelyeket még nagyobb odafigyeléssel, pontossággal, koncentrációval jobban is kihasználhattunk, esetleg hamarabb is elhúzhattunk volna” – kezdte az Euroliga-győztes és bajnok soproni csapat szakvezetője, aki ugyanakkor biztos benne, hogy a Diósgyőr is megpróbál tanulni a vasárnapi mérkőzésből, a szakmai stáb levonja a maga számára a következtetéseket. 

„Biztos vagyok benne, hogy szerda este egy elszánt, harcos DVTK-val találjuk majd szemben magunkat, és a hétvéginél jóval nehezebb mérkőzésre számítok, így is készülünk a csapattal” – tette hozzá a soproniak vezetőedzője. 

Az Euroligában a soproniak eddig mindkét meccsüket megnyerték, ráadásul idegenben – a belga Mechelen otthonában 91–62-re, a török Mersin vendégeként 75–50-re –, míg a DVTK előbb 90–82-re alulmaradt az olasz Schio csarnokában, saját közönsége előtt ugyanakkor 79–78-ra legyőzte a Mechelent. 

A csoport állása – 1. Sopron Basket 4 pont, 2. Avenida (spanyol) 4, 3. Girona (spanyol) 4, 4. Schio (olasz) 3, 5. DVTK 3, 6. Basket Landes (francia) 2, 7. Mechelen (belga) 2, 8. Mersin (török) 2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában