Kajak-kenu

2022.08.19. 18:50

Multisport Eb - 2 győri kajakos nyakába is került érem

A magyar versenyzők négy érmet, köztük egy aranyat szereztek a pénteki döntőkben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló kajak-kenu kontinensviadalon.

MTI

Multisport Eb - Bronzérmes az 1000 méteres férfi kajaknégyes. Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba és Erdélyi Tamás (b-j) a férfi kajaknégyesek 1000 méteres döntője után a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 19-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Kőhalmi Emese és Rendessy Eszter nagyszerűen lapátolva megnyerte a kajak kettesek 1000 méteres versenyét, míg K-1 500 méteren Varga Ádám hatalmas küzdelemben másodikként ért célba. Az 1000 méteres férfi kajaknégyes bronzérmes lett, akárcsak az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenukettes ugyanezen a távon.

Az első számban, férfi K-4 1000 méteren Magyarország tavaly ezüstérmet szerzett az Eb-n a most egyformán eltiltott fehéroroszok és oroszok közé beékelődve, de ezúttal egy teljesen más összeállítású csapat szállt vízre. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Mizsér Attila fia, Márk által sztrókolt Mizsér, Béke Kornél, Erdőssy Csaba, Erdélyi Tamás egység a nyolchajós mezőnyben a németekkel és a spanyolokkal vívott nagy harcot, végül harmadikként ért be, azaz magyar éremmel kezdődött a döntős program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában