A válogatott 14. lett

2022.08.11. 09:20

Kosárlabda – Soproni játékos volt a magyarok legjobbja

Mind a dobott pontok (12,1), mind pedig a teljesítmény­indexek (11,8) tekintetében a soproni Csátaljay Péter lett a múlt héten befejeződött B divíziós U18-as Európa-bajnokságon 14. helyen végző korosztályos válogatottunk legjobb játékosa.

kisalfold.hu

Fotó: fiba.basketball

A fiatal soproni kosaras lapunk érdeklődésére elmondta: az elsődleges cél a csoportból való továbbjutás volt. Az első két meccset szoros küzdelemben 2, majd 4 ponttal elveszítő együttes gyakorlatilag önmagát verte meg a portugálok, majd a románok ellen, olyan hibákat vétve, amelyek korábban, az edzőmeccseken abszolút nem voltak jellemzőek. A csapat viszont nem esett szét, hanem nagyon összefogva és harcolva a szlovákok elleni győzelemmel „életben tartotta” továbbjutási reményeit. Ezek azonban a lettek elleni vereséggel elszálltak. A svájciak biztos legyőzésével azt kerülte el a társaság, hogy a mezőny alsó harmadában végezzen.

A tornán nem lehetett ott a másik nagy soproni reménység, Csendes Péter, aki – amint arról lapunkban is beszámoltunk – a felkészülés során megsérült. Hogy az ő hiánya mennyire érződött, arról ezt mondta Csátaljay: „Péter volt a csapatkapitány. Amíg velünk készült, nagyon jól összefogta a csapatot, igazi vezérként. A szoros mérkőzéseken a végjátékok is talán másként alakultak volna, ha ő játszhatott volna. Sajnos ez már nem derül ki.”

A soproni kosaras lapunknak elmondta: a torna során U18-as válogatottunkból to­vábbi három játékos sérült meg, az EB végére 9 játékosa maradt az együttesnek.

Az első nemzetközi tornáján pályára lépő Csátaljay Péter összességében így látta saját játékát és az egész kontinensviadalt: „Nyilván örültünk volna, ha sokkal jobban szerepelünk. Mint minden társam, én is próbáltam mindent megtenni – ezúttal ennyit sikerült kihozni magunkból. Összességében talán az a pozitívum, hogy szerintem végig hoztam egy stabil, kiegyensúlyozott játékot. Más az Európa-bajnokságon a játék, mint itthon. Az ellenfelek sokkal agresszívebbek, nagyobb az iram, és fizikailag is erősebbek a riválisok. Ami nekem a legfontosabb tanulság volt, az az, hogy ezen a szinten a figyelem, a koncentráció egy pillanatra sem lankadhat vagy hagyhat ki, mert azt az ellenfelek azonnal kíméletlenül megbüntetik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában