A második légiós jön az észak-amerikai országból

2022.08.12. 10:06

Kosárlabda – SKC – Kanadai irányítót igazoltak

kisalfold.hu

A 26 éves, 185 centi magas kanadai Yasiin Joseph személyében megtalálta légiós irányítóját a következő évadra a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata.  

Az együttes legújabb játékosa a 2020/21-es évadban a holland élvonalban, a Landstede Hammmers együttesében játszott, ahol meccsenként 26,5 percet töltött a pályán, 11,7 pont mellett átlagban 4,9 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette csapatát.

Joseph az előző szezont Ukrajnában kezdte, a háború kitöréséig a Zaporizzsjában játszott az élvonalban, majd a francia másodosztályú Quimper együtteséhez igazolt.

Az ukrán Szuperligában szereplő csapatában február közepéig abszolút meghatározó játékosként számítottak rá, 26 találkozón szerepelt, és meccsenként átlagban csaknem 33 percet játszva 16,6 pontos, 6 lepattanós és 6,1 gólpasszos átlagot ért el. Francia együttesében márciustól bő félidőnyit szerepelt, ez idő alatt 7,6 pontot, 2,4 lepattanót és 2,9 gólpasszt átlagolt.

Érdekesség, hogy Joseph egy honfitársa – aki amellett, hogy szintén kanadai, ugyanúgy irányító - megfordult már az SKC-ban: Hernst Laroche a 2015/16-os évadban erősítette a kék-fehéreket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában