Sok játékosnak lejár a sportorvosi engedélye, időpont azonban nincs

2022.07.20. 14:34

Veszélyben az amatőr futballcsapatok augusztusi rajtja?

Veszélybe kerülhet az amatőr csapatok augusztusi rajtja, mert sok játékosnak nem lesz érvényes sportorvosi engedélye, mivel csak későbbre kaptak az orvostól időpontot.

Munkatársunktól

A sportorvosi vizsgálatra nagyon sokat kell várni. Fotó: Huszár Gábor, Kisalföld

Az elmúlt bajnokságban több alacsonyabb osztályú csapatnál is előfordult, hogy játékosai hamis sportorvosi igazolásokkal léptek pályára, s miután kiderült a csalás, súlyos büntetést kaptak. Volt csapat, amelytől 22 pontot vont le a versenybizottság, sőt, az amatőr bajnokságban szokatlanul magas, 250 ezer forintos pénzbüntetést is kirótt a testület. A játékosok azzal védekeztek, nem tudtak elmenni sportorvoshoz, mert csak nagyon sokára jegyezték elő őket. 

Úgy tudni, most még rosszabb a helyzet, Győrben például már eggyel kevesebb sportorvos rendel. 

„A napokban többen fordultak igazgatóságunkhoz amiatt, hogy nem tudják megoldani a sportorvosi engedélyek kiváltását, mert csak október-november hónapra kaptak időpontot a játékosok sportorvosi vizsgálatára. A rendezetlen helyzettel tisztában vagyunk, ezek a gondok nemcsak a mi megyénkre jellemzők, hanem országos szintűek. Az MLSZ felső vezetését tájékoztattuk már a problémáról, s kértünk tőlük segítséget az ügyben. A probléma megoldásán dolgoznak” – áll az igazgatóság honlapján közzétett közleményben, amelyben még a klubok és játékosok türelmét kérik a helyzet megoldásáig, ami talán az érvényességi idő meghosszabbítása lehet. Úgy vélik, az MLSZ vezetésének biztosan lesz elfogadható javaslata arra, hogy a sportorvosi engedélyek hiánya ne veszélyeztesse a kupák, illetve a bajnokságok augusztusi rajtját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában