Remekeltek a megyei sportolók

2022.07.30. 21:22

EYOF – Aranyból, ezüstből és bronzból is jutott

kisalfold.hu

Fotó: Szalmás Péter/Magyarock

A szlovákiai Besztercebányán rendezett XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon veretlenül lett aranyérmes a magyar női kézilabda-válogatott. Az Audi-ETO két játékosával, Rédecsi Polett-tel és Varga Dalmával felálló korosztályos válogatott – melynek Kun Attila, a győri akadémia igazgatója a másodedzője, a győri Borbély Tamara pedig a masszőre – a fináléban Dániát győzte le 30–26-ra.

A magyar női kosárlabda-válogatott a helyosztón 57–46-ra legyőzte Belgiumot. Ezzel a mieink megszerezték a harmadik helyet. A csapatban a Soproni Darazsakból Vasi Hanna és Völgyi Lili volt tagja, míg a stábban Kellerné Seres Éva képviselte a soproni színeket.

Bronzérmet nyert Zámbó Virág, a Győri Úszó SE fiatal úszója, aki a harmadik legjobb idővel jutott be a 200 méter pillangó döntőjébe, ahol sikerült megvédenie a pozícióját, remek teljesítmény után állhatott fel a dobogóra. Zámbó mellett Herman Szabó Péter is ott volt a nemzetközi viadalon.

A Győri AC atlétája, Alexovics Dániel is jól szerepelt: 200 méteren 21,89 mp-es idővel – ami egyéni legjobbja – negyedik lett, a svédváltóval viszont felállhatott a dobogó második fokára. Az Alexovics Dániel, Deák Zalán, Bodrogi Levente, Fodor Péter összetételű négyes 1:55.43 perces időeredménnyel zárta a versenyt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában