Négy sportágban érdekeltek

2022.07.25. 10:48

EYOF – Besztercebányán versenyeznek a Győr-Moson-Sopron megyei sportolók

A vasárnapi esti megnyitóval vette kezdetét Besztercebányán az Európia Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melyen több fiatal megyei sportolónak szurkolhatunk.

kisalfold.hu

A Győri Úszó SE-t Zámbó Virág és Herman Szabó Péter képviseli. Előbbi 100 és 200 méteres pillangóúszásban, valamint a 4x100 méteres vegyes váltóban, utóbbi 100 és 200 méteres mellúszásban, továbbá a 4x100 méteres vegyes váltóban küzd majd az érmekért.

Petrov Árpád vezetőedző így várja a versenyt: "Virág és Péter is nagy elődök nyomába léphetnek. Az elmúlt évek során a Győri Úszó SE versenyzői több jelentős ifjúsági és felnőtt európai medencés úszóeseményről éremmel tértek haza. Nagyon fontos ugyanakkor mindenkiben tudatosítani: utánpótláskorban nem elsősorban az eredmény a lényeg. Ilyenkor a szülő-edző kooperáció legfontosabb feladata, hogy segítsék a fiatal kamaszokat azoknak a szokásoknak, a sportolói értékrendnek a kialakításában, amelyek egész életükben segíteni fogják őket. Mindkét versenyzőre nagyon büszkék vagyunk, bombaerős mezőnyben kell majd helytállniuk, de ami a legfontosabb, hogy a viselkedésük, a személyiségük már most példaértékű."

Női kézilabdában az Audi-ETO-ból Rédecsi Polett Varga Dalma vesz részt az eseményen, emellett a válogatott stábjának győri tagja másodedzőként Kun Attila, az akadémia igazgatója és masszőrként Borbély Tamara.

Forrás: Peter Szalmas

Az olimpiai fogadalmat követően a két győri játékos kitörő lelkesedéssel nyilatkozott a klub honlapjának: "Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen fiatalon részt vehettem ezen az ünnepségen. Remélem, a jövőben is lesz még ebben részem. Jó volt látni, hogy Magyarországot ennyire sok fiatal képviseli" – mondta Rédecsi Polett.

"Még mindig felfoghatatlan érzés számomra, hogy jelen lehettem az eskütételen. Pályafutásom eddigi egyik legjobb, ha nem a legjobb élménye" – nyilatkozta Varga Dalma.

Atlétikában Alexovics Dániel a GYAC színeit is képviseli, a tehetséges atléta 200 méteren és svédváltóban áll majd rajthoz az EYOF-on.

"A kétszáz méter kemény, de végig tudta dolgozni az EB utáni időszakot. A jeruzsálemi kontinenstorna ráadásul jól is sikerült, egyéni csúcsot futott, és egy kört ment, ami mindenképpen növelte az önbizalmát. Sajnos ott a váltóval nem jött össze a jó eredmény, mert elejtették a botot. Bízunk benne, hogy az EYOF-on is tud menni egy kört, mert ez már döntőt érne. A lényeg, hogy megfussa a legjobbját, aztán kiderül, mire lesz ez elég. A váltóban a sikeres váltások kellenek, de minden esély megvan a nyolc közé kerülésre. Ami lényeg, további nemzetközi tapasztalatokat tud gyűjteni Dani" – mondta Kiss Dániel, a GYAC szakosztályvezetője.

Kosárlabdában a Soproni Darazsak két játékosa, Vasi Hanna és Völgyi Lili léphet majd pályára. Itt a stábban Kellerné Seres Éva képviseli még a soproni klubot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában