ötkarikás játékok

2021.08.23. 17:44

Tokió győri hőseit köszöntötték a Városházán – képriport

A kajak versenyek királyszámának (egyéni 1000 méter) győztese, Kopasz Bálint is újabb elismerést vett át.

kisalfold.hu

Fotó: CSAPO BALAZS

Elismerő oklevelet kaptak az olimpián részt vett győri sportolók

A tokiói olimpián részt vett győri sportolókat, edzőiket és sportvezetőket köszöntötte Dr. Dézsi Csaba András polgármester a győri Városházán hétfőn, majd elismerő okleveleket adott át nekik. A városvezető köszöntőjében gratulációját fejezte ki a sportolóknak. Úgy fogalmazott, hogy „büszkék voltunk azokra, akik küzdöttek és azokra is, akik eredményeket értek el”.

Hozzátette, hogy a „győzelem sok munkát igényel, hiszen munka nélkül nincs eredmény, véletlenül nem lehet kijutni az olimpiára”, és ott nyerni. Dr. Dézsi Csaba András kitért arra is, hogy nemcsak az olimpia, hanem a felkészülési időszak is különleges volt a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán.

A polgármester gratulált a sportolók edzőinek is, mert „különösen fontos” volt a versenyzők fizikai felkészítése mellett a mentális is. Elismerő oklevelet vett át a Győri Audi ETO KC három játékosa, Háfra Noémi, Schatzl Nadine és Lukács Viktória, valamint Görbicz Anita szakmai tanácsadó és Holanek Zoltán erőnléti edző.

A Győri Úszó Sportegyesület négy versenyzője, Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma, Lobanovszkij Maxim és Szabó Szebasztián kapott oklevelet, ahogy Sebestyén Balázs erőnléti edző is. Végül a Győri Vízisport Egyesület három sportolója, Kopasz Bálint, Balla Virág és Takács Kincső vett át oklevelet a polgármestertől.

A stábtagok közül Kopaszné Demeter Irén és Szabados Krisztián edzők, Weisz Róbert szakosztályvezető, Kocsis Róbert, az egyesület társelnöke, valamint Ábrahám Csaba, a klub ügyvezető elnöke kapott munkája elismeréseként oklevelet. Kopasz Bálint a közmédiának megtisztelőnek nevezte, hogy elismerő oklevelet kapott. A K1 1000 méteren olimpiai bajnok kajakozó élete legszebb élményeként tartja számon az ötkarikás játékokat. Hozzátette, hogy szeretne még olimpiát nyerni, így egy hosszabb pihenő után „keményen fog készülni” a párizsi játékokra.

Jakabos Zsuzsanna az ötödik olimpiájáról azt mondta, hogy jól sikerült, „ezt tudta a legjobban élvezni” a körülmények ellenére is. Elégedett volt az úszásával, mert a szezonban az olimpián úszta a legjobb időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában