NB III foci

2021.07.17. 15:00

Győri vereség az ETO Akadémia első felkészülési mérkőzésén

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az ETO Akadémia is szombaton 11 órától. A klub fiataljai az SC Sopron vendégeként léptek pályára, ahol egy félidőt szakadó esőben játszva 2-0-s hazai győzelem született.

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

SC Sopron – ETO Akadémia 2-0 (1-0)

Sopron, Városi Stadion. V.: Takács Á.

Gsz.: Füleki (35’), Gáncs (77’).

SC Sopron: Horváth B. – Baranyai, Koronkai, Jakab, Csomós, Pető, Tóth A., Sipos, Gere, Kizonits, Füleki. Cserék: Gáncs, Jakab, Harangozó, Fodróczky, Májer, Kalmár, Bohár, Szabó Sz. Vezetőedző: Németh Norbert.

ETO Akadémia: Pálfi (Acsádi 46’) – Szamosi (Bakos 65’), Vadász, Perevuznik (Pereira 46’), Tamás K., Szabó T., Múcska, Szántó (Szabados 65’), Sipőcz (Hanzli 46’), Lacza (Ignácz 46’), Erdei (Major 65’). Vezetőedző: Király József.

Szombaton már az NB III-as ETO Akadémia is pályára lépett felkészülési mérkőzésen. Király József csapata a szintén harmadosztályú Sopron gárdájához látogatott. Az első félidő nagyjából eseménytelenül zajlott, a játékrész végén azonban megszerezte a vezetést a Sopron. Egy beívelt szabadrúgás szállt át a győriek védői fölött, a hosszún érkező pedig Füleki a hálóba lőtt 1-0. A második játékrészt szakadó esőben játszották a csapatok, ahol nagyrészben a mezőnyben folyt a játék, a 77. percben azonban növelni tudta előnyét a Sopron. Gáncs elé került a labda az ETO kapujától nyolc méterre, aki ilyen közelről nem hibázott, nagy erővel a kapuba bombázott 2-0. A mérkőzés vége felé a jobb oldalon Ignácznak sikerült több alkalommal is elfutnia, ám ezekből gólt nem sikerült szereznünk, így maradt a 2-0-s hazai győzelem.

Király József: – Első felkészülési mérkőzésnek mindenképp hasznos volt. Az első harminc percben mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk. Az látszik, hogy az ellenfél kapuja előtt súlytalanok voltunk, amin mindenféleképp javítanunk kell. Mivel ez felnőtt futball, sok a párharc, amiből sajnos sokat el is vesztettünk, de ez később rutin megszerzésével a mi javunkra fordítható. Ami még pozitívum volt, hogy végig tudtuk tartani a ritmust az ellenfelünkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában