Női vízilabda

2021.06.27. 08:32

Izgalmas mérkőzéssel avatták az új uszodát Sopronban – fotók

Sporteseménnyel avatták fel a nemrég átadott soproni Lőver Uszodát szombaton. Gálamérkőzésen csapott össze a magyar női vízilabda válogatott és a magyar egyetemi Universiade együttes, a szoros mérkőzés a válogatott győzelmével zárult.

kisalfold.hu

A rendezvényt megelőzően a soproni vízi sport utánpótlás korú versenyzői írták alá azt a Sopron címerével ellátott zászlót, melyet Farkas Ciprián polgármester adott át Vári Attilának, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének, ezután közös sajtótájékoztatót tartottak Bíró Attilával, a női vízilabda válogatott csapatkapitányával.

Vári Attila kiemelte, hogy a nemrég átadott létesítmény kialakítása minden szempontból megfelel a FINA előírásainak. Hozzátette, a Magyar Vízilabda Szövetség törekedni fog arra, hogy minél több rangos sporteseménynek adjon otthont Magyarország második legnagyobb sportuszodája. Bíró Attila kiemelte, felemelő érzés, hogy a felújított uszodában játszhat a válogatott.

 

A polgármester elmondta, a soproniak régi álma vált valóra azzal, hogy elkészült a kupolás Csik Ferenc Uszoda méltó utódja, mely felhelyezte a várost a vizes sportok nemzetközi térképére. A vízilabdások összecsapása izgalmas volt, az egyetemi csapat a meccs nagy részén vezetett, a magyar válogatott csapat az utolsó félidőben egyenlítette kétpontos hátrányát. A

mérkőzést az utolsó percekben dobott góllal sikerült megnyernie a válogatottnak. A félidős szünetben a Magyar Junior-Felnőtt Szinkronúszó Válogatott szinkronúszó csapat tartott bemutatót.

Ezek is érdekelhetik