magyar körverseny

2021.05.14. 08:47

Tour de Hongrie – Így haladt át a mezőny Pannonhalmán – fotók, videó

A mezőny háromnegyed négy előtt pár perccel futott be Veszprémvarsányba, majd negyed öt körül már búcsúzott is szűkebb pátriánktól Tápszentmiklósnál.

Szeghalmi Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

18.27 – A Tour de Hongrie mezőnye Pannonhalmán

18.25 – Kisebb bukás a cél előtt

A Veszprém és Tata közötti 142 kilométeres etap végén sprintbefutó döntött: a Bahrain-Victorious német sprintere, Phil Bauhaus megszerezte második szakaszgyőzelmét is az idei Tour de Hongrie versenyén, ezzel visszavette az összetett legjobbjának járó sárga mezt.

A tatai cél előtt nem sokkal baleset történt; öten buktak, köztük az egyik magyar bringás, Fetter Erik. Szerencsére senki nem sérült súlyosan.

18.46 – Rózsaszín csík Valter Attila tiszteletére

A május 12-én kezdődő Tour de Hongrie nemzetközi mezőnyét több mint kétszáz jármű kíséri végig az országot átszelő 792 kilométeres távon. Az esemény biztonsága miatt is fontos pontosan tájékozódni a karaván járműveinek helyzetéről, de a sportrajongók is szívesen követik – és az idén követhetik is – merre jár éppen a mezőny.

A karaván pénteken 14.30-kor startol a királynék városából, Veszprémből. Az interaktív térképet ide kattintva láthatják! A karaván helyzetét jelző online csík a Tour de Hongrie 3. szakaszán rózsaszínű lesz; a szervezők így tisztelegnek Valter Attila történelmi sikere előtt a Giro d'Italián.

A verseny útvonalán ideiglenes forgalom korlátozásokra kell számítani, az érintett településeket érdemes kerülni. Vigyázzanak a kerékpárosok épségére! A magyar körversenyről írt előzetes riportunkat olvashatják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában