Sport

2021.01.14. 06:16

A magyar férfi tenisz válogatott Győrben edzett – éhesek a srácok a sikerre – videó, fotók

A kisalföldi „mini edzőtáborban” hat válogatott játékos vett részt. Fajta Péter, Makk Péter, Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Valkusz Máté és Velcz Zsombor alkotja a fiatal magyar teniszezők azon csoportját, akiktől jelentős nemzetközi eredményeket várunk a jövőben. A hat játékos közül négy győri színekben versenyez.

Szeghalmi Balázs

Palágyi Miklós edző, Fajta Péter, Marozsán Fábián, Velcz Zsombor, Szatmáry Adrián edző (felső sor b-j) és Piros Zsombor, Valkusz Máté és Makk Péter (alsó sor) a győri edzések után. Fotók: Cseh Róbert

Forrás: Cseh Róbert

Bár egy lépéssel Fucsovics Márton és Balázs Attila mögött vannak, már mindannyian letették a névjegyüket a profi teniszversenyeken, többen bemutatkoztak a Davis Kupa csapatban.

Versenyeket „törölt” a vírus

A kisalföldi megyeszékhelyen gyakorló tehetségek közül senkinek sem jött jól a járvány. Hiába játszottak remek formában, azokat a kisebb pénzdíjazású külföldi versenyeket, ahol ranglistapontokat gyűjthettek volna, nagyrészt „törölte” a vírus. „Nehéz időszak van mögöttem: beteg és sérült voltam, majd a vírust is elkaptam. Fontos, hogy egészséges maradjak és megállás nélkül tudjak dolgozni, versenyezni idén. Ha ez sikerül, az eredmények sem maradnak el” – mondta az egykori junior világelső Valkusz Máté.

Ezüst az Orange Bowl-ról

Hazánk első számú reménysége, a 18 éves Fajta Péter remek passzban zárta a múlt évet. Azon a kevés felnőtt versenyen, ahol indulhatott, értékes győzelmeket aratott és ezüstéremmel tért haza az Orange Bowl-ról. (A Floridában rendezett ifjúsági versenyt olyan világklasszisok is megnyerték, mint Federer és Edberg – a szerk.)

 

„A fő célom, hogy töretlenül fejlődjek. Egy-két év alatt biztos résztvevőjévé akarok válni a Challenger-versenyeknek” – mondta a GYAC teniszezője. Ehhez a világranglista első 200 helyezettje közé kell bejutni.

A párosjátékot erősítő edzéseken a győri Somogyi Zsolt is részt vett.

Támadó játék

„Főleg a szervákat, az adogatásfogadást és a röptéket gyakoroltuk Győrben. Reményeink szerint a srácok februártól utazhatnak a külföldi versenyekre” – közölte Palágyi Miklós, a válogatott edzője. A vajdasági magyar szakember négy éven át irányította Györe László edzéseit, vagyis vezetett már teniszezőt a világ legjobbjai közé.

Palágyi Miklós edző, Fajta Péter, Marozsán Fábián, Velcz Zsombor, Szatmáry Adrián edző (felső sor b-j) és Piros Zsombor, Valkusz Máté és Makk Péter (alsó sor) a győri edzések után. Fotók: Cseh Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában