megyei I.

2020.07.18. 08:46

Megyei foci – Átalakul a mezőny, csapatot indít az ETO is

A Duna Takarék megyei első osztály mezőnye alaposan átalakul a 2020/21-es bajnoki évben.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

Jelenleg még három kiadó hely van, miután a tavalyi szereplők közül az SC Sopron az élen zárt és feljutott az NB III-ba, valamint az Öttevény és a Beled csak a legalacsonyabb osztályban indul. A másodosztályból a DAC és a Hegykő vállalja a magasabb osztályt. A harmadik befutó az ETO.

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóságának versenybizottsága első körben 13 csapat nevezését fogadta el. A határozat ellen ma délig fellebbezhetnek a csapatok, ezt követően a fellebbviteli bizottság dönt. A szövetség már korábban felkérte az együtteseket.

Az öttevényi visszalépés okairól korábban már beszámoltunk lapunkban (2020. július 4. – Vészhelyzet Öttevényen). A Beledi SE a korábbi taós pénzek felhasználásával nem tudott elszámolni, ezért most nem engedték indulni.

„A régi egyesület továbbra is megvan, de Beled 1912 SE néven új csapatot indítunk. A szövetségtől ígéretet kaptunk arra, hogy ha a másodosztályban páratlan számú csapat lesz, akkor felkérést kapunk a Soproni csoportba. Ami gondot jelent, hogy az önkormányzat az egyedüli szponzorunk, így ha nem áll rendelkezésre a megfelelő anyagi fedezet, akkor nem tudjuk vállalni a feljutást. Ami az utánpótlásunkat illeti, nincs változás” – nyilatkozta Gaál Péter elnök.

A Duna Takarék megyei I. osztályba nevezett csapatok: Abda SC, Üstökös FC Bácsa, Csornai SE, Gönyű SE, Gyirmót II, Győrszentiván SE, Jánossomorja SE, Kapuvári SE, Lébény SE, Loland Nyúl SC, Pannonhalma Horn SE, SFAC 1900, Carbodent Vitnyéd.

Úgy tudjuk, hogy a Duna Takarék Bank megyei I. osztály feltöltési sorrendje a következő: DAC Nádorváros 1912, Hegykő, Koroncó, Credobus Mosonmagyaróvár II, ETO FC Győr II.

Arnold Csaba, a DAC Nádorváros klubigazgatója szerint azzal, hogy első helyen végeztek és felkérték őket az indulásra, számukra nem volt kérdés, hogy osztályt váltsanak.

Információink szerint a Koroncó nem akar feljebb lépni. Hegykőn szinte biztosra veszik, hogy jövőre már a legjobbak között szerepelhetnek.

„Kérvényt adtam be a szövetségnek, hogy szeretnénk jövőre az első osztályban indulni. Bár hivatalosan csak a következő héten kapjuk meg a határozatot, kilencvenkilenc százalék, hogy az első osztályban indulunk” – nyilatkozta Kelemen Gábor, a hegykői klub elnöke.

Drescher Ottó, a Mosonmagyaróvár elnöke: „Anyagi okok miatt nem élünk a lehetőséggel.”

Horváth Cs. Attila, az ETO klubigazgatója: „Azért kértük az indulás jogát, hogy a fiataljaink minél gyorsabban megismerkedjenek a felnőttfutballal. Köszönjük az MLSZ és külön Péter Gábor segítségét a szervezésben. A csapatunk ETO Akadémia néven szerepel majd a bajnokságban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában