Győri sport

2019.10.01. 18:42

Amerikai foci – Csak egy pálya választja el a Cápákat az újabb bajnoki címtől

Idén megoldódott a Cápák edző gondja, viszont a fiúk továbbra is pálya gondokkal küzdenek.

Idén visszatért a csapathoz Boda Gábor, a magyar amerikai futball szövetség elnöke. Ő az a személy, aki elkezdte a munkát Győrben 2004-ben és az ő keze alatt nyert a csapat több magyar illetve nemzetközi bajnoki címet is. Gábor vissza hozta a csapatba a bajnoki mentalitását, viszont a fiúk továbbra is pálya gondokkal küzdenek.

Ez a probléma úgy tűnik, akár már idén meg is oldódhat. A polgármester úr személyesen ígérte meg a csapat elnökének, ha a DAC pálya az önkormányzat tulajdonába kerül, akkor a Cápák is helyet kapnak a létesítményben.

A Cápáknak van az egyik legerősebb utánpótlás programjuk az országban. Tavaly megnyerték az U15-ös bajnokságot, az U17-ben is döntőt játszottak, idén pedig magabiztosan nyerik az U19-ben a mérkőzéseket. A fiatalok jelenleg a börcsi pályán kénytelenek játszani.

Az U19-es csapatból páran már helyet kaptak a felnőtt HFL csapatban, de van aki a szomszédos Vienna Vikings csapatához nyert futball ösztöndíjat. Az egyesületnek több mint 250 igazolt sportolója van, az amerikai focin kívül labdarúgó szakosztállyal is rendelkeznek.

A Cápák U17-es csapata

Idén pálya híján a HFL (magyar amerikaifutball-liga) mérkőzéseket a csapat kénytelen volt kivinni Nyúlra, ez azonban nem szegte kedvét a szurkolóknak, sőt: az amerikai foci és a Cápák csapata régóta népszerű Győr városában.

A győri alakulat a magyar válogatottnak is meghatározó játékosokat ad évek óta, ezzel is öregbítve a város hírnevét. A magyar válogatott október 12-én fogadja a spanyol válogatottat a Hidegkuti Nándor stadionban, ahol Európa-bajnoki selejtezőt fognak játszani, itt is feltűnnek majd a Cápák játékosai.

Amerikai focipálya Magyarországon

Hazánkban, a nem is olyan messzi Székesfehérváron a helyi önkormányzat jóvoltából hozták létre az első hivatalos amerikai futball pályát, aminek a száma mára már kettőre nőtt. Egy hagyományos füves, illetve egy műfüves pálya is található az Enthroners otthonában. A mérkőzéseket átlagosan ezer fő látogatja. Emellett itt rendezik meg a magyar válogatott edzőtáborát is, amelynek mérkőzéseit a Hidegkutiban játsszák. A sportág egyre népszerűbb hazánkban, lassan ezt az 5200 fős stadiont is kinövi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában