Helyi sport

2015.11.11. 09:58

Jakabos Zsuzsanna jobb időt úszik, mint a vb-n

Jakabos Zsuzsanna összességében nem zárt rossz évet, de azért maradt benne hiányérzet. Különösen a kazanyi világbajnokság miatt. A szezont hivatalosan a decemberi rövid pályás EB-vel zárja le.

Szabó Gábor

A Győri Úszó SE kiválóságának, Jakabos Zsuzsannának két évvel ezelőtt komoly vállműtétje volt. Hosszú út vezetett a teljes felépülésig, amit – talán kijelenthető – most már elért. A minap véget ért Világkupa-sorozatban összesítésben harmadik lett Hosszú Katinka és az ausztrál Emily Seebohm mögött. Érdekesség, hogy az érmek számát tekintve – 23-at szerzett – viszont második lett.


Ami ennél is lényegesebb, hogy időeredményeit tekintve viszont jobbakat úszik, mint a kazanyi világbajnokságon.

„Talán magam sem gondoltam, hogy ennyi időt vesz majd igénybe a felépülésem, de szerencsére most már nagyon jól vagyok, s ez az eredményeimen is látszik" – kezdte [namelink name="Jakabos Zsuzsanna"], aki világ- és Európa-bajnokokat, világcsúcstartókat győzött le a Világkupa-sorozat állomásain.



 

 Jakabos Zsuzsanna számára a rövid pályás versenyek csak felkészülési állomások az olimpiára. Fotó: HBE

Jakabos Zsuzsanna számára a rövid pályás versenyek csak felkészülési állomások az olimpiára. Fotó: HBE


„A sportban nincs ha, ami elmúlt, azzal már nem lehet mit kezdeni, de valószínűleg azért más lenne az eredményem, ha mondjuk mostanában lett volna a vb. Sajnos ott többször is csak hajszál választott el a döntőbe jutástól. Emiatt van azért bennem egy kis hiányérzet, mert jobb szereplést vártam Kazanyban, de most már teljes erővel Rióra koncentrálok" – folytatta a győri úszó, aki szerdától szombatig Százhalombattán vesz részt a rövid pályás ob-n. Itt dől el, mely számokban mehet a december 2-án kezdődő izraeli rövid pályás Európa-bajnokságra.


„Ez inkább csak felkészülési állomás lesz, nem számít, milyen eredményeket érek el. Várhatóan a többség is így lesz ezzel, így azt sem lehet tudni, milyen erősségű mezőny indul majd az EB-n. Az ilyen távú versenyeken mindig is meghatározó volt, kinek milyen a fordulója, nekem annyira nem erősségem, ami mindenképpen hátrányt jelent, de hangsúlyozom, ez a verseny nem annyira fontos, viszont le tudjuk mérni, hogy nagyjából hol tartunk" – fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, aki a sport mellett a tanulásra is összpontosít.


„Pont most írom a szakdolgozatomat, ha minden jól alakul, akkor mediátor leszek. Mindezek mellett még a szaknyelvvizsgát is le kell tennem. Szóval van feladatom bőven, de már hozzászoktam, hogy edzek és tanulok. Gyakorlatilag nyolcéves korom óta ez a két dolog határozza meg az életemet" – mondta végezetül a győriek kiválósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában